Ana SayfaYaşamBirikim Yapabilmek ve Daha Tutumlu Olmak İçin 5 İpucu

Birikim Yapabilmek ve Daha Tutumlu Olmak İçin 5 İpucu

Tüm birikimler büyük çaplı olmak zorunda değildir, bazen yapılan küçük değişimler ve birikimler iyi ve güvende hissetmemizi sağlar. Para harcama alışkanlığınızla alakalı düzenleme getirebileceğiniz beş konuyu sizin için bu yazıda topladık.
 
Bütçenizi Gözden Geçirin
Yaşam tarzınız ve öncelikleriniz son iki yılda büyük olasılıkla değişti, bu yüzden bütçeniz de değişmeli.  Baharı; günlük, haftalık ve aylık harcama alışkanlıklarınızı yeniden değerlendirmek için bir fırsat olarak değerlendirebilirsiniz. Belirli harcamaları nasıl azaltabileceğinizi ve finansal hedeflerinize nasıl ulaşacağınızı analiz edin. Örneğin, her ay X miktarda para biriktirmek gibi.
 
Bütçenizi kontrol altında tutmak için bir elektronik tablo da oluşturabilirsiniz.
 
Online Alışverişlerde İki Kez Düşünün
Çevrimiçi alışverişin çekici yanı, kolay ve rahat olması, anlık satın alımları çok cazip hale getirmesidir. Bununla mücadele etmek için çevrimiçi alışveriş sitelerinden bankacılık bilgilerinizi kaldırmayı deneyin. Kredi kartı bilgilerinizi her seferinde manuel olarak girmek zorunda kaldığınızda, satın alma işleminin gerçekten gerekli olup olmadığını iki kez düşüneceksiniz.
 

Borçlarınızı Elinizden Geldiğince Temizlemeye Çalışın
Başınızın üzerinde bir borç bulutu ile gezinmekten daha kötü bir şey yoktur. Borcunuz ne olursa olsun, temizlemeyi bir öncelik haline getirin. Borçlarınızı önem sırasına göre önceliklendirin ve aylık olarak ödemek için bir plan oluşturun. Ödeyebileceğiniz kadarını ödemeye çalışın ve borç temizlenene kadar tutarlı kalın.
 
Online Satış Yapmayı Deneyin
Online olarak kullanmadığınız eşyaları satmanıza izin veren tonlarca site var. Biraz fazladan para kazanmak için eşyalarınızı gözden geçirin ve nelerin satılabileceğine bakın. İyi durumdaki mobilyalar, kaliteli ev eşyaları veya az giyilen giysiler gibi şeyler size iyi para kazandırabilir.
 
Online Alışverişlerinizi İade Etmekten Korkmayın
Aldıklarınızı iade etmek genellikle garip bir deneyim olabilir veya gelmesini heyecanla bekledikten, denedikten ve elde ettiğiniz şeyden hayal kırıklığına uğradıktan sonra büyük bir çaba gibi görünebilir. Ancak bazen üzerimize olmayanı dolabımızda unutup diğer bedeni almak yerine paramızı geri almak için inisiyatif almamız gerekebilir. Bu nedenle, bir satın alma işleminden memnun değilseniz veya kullanmayacağınız bir hediye alırsanız iade etmekten çekinmemek iyi bir seçenek olabilir.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI