Ana SayfaYaşamBorajet bölgesel taşımacılıkta yeni isim

Borajet bölgesel taşımacılıkta yeni isim

Rekabetin son derece yoğun yaşandığı sivil havacılıkta bölgesel taşımacılık yeni bir yatırım alanı. Borajet de adını bu alanda ilk kez duyuran bir havayolu şirketi.

Şirketin Genel Müdürü Kadir Peker,  Borajet’in hem Türk sivil havacılığının gelişiminde hem de ticari ve siyasi oyun kurucu rolü her geçen gün biraz daha artarak büyüyen Türkiye’nin bölgesel rolünü oynamasında işlev göreceğini vurguluyor. “Ulaşımı kolay olan illerin gelişimi de kolay olur” diyen Peker, Türkiye’nin birçok iline üniversite açıldığını ancak ders verecek hoca bulmakta sıkıntı çekildiğini işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanlar ders vermek için 7-8 saatlik yolculukları göze alamıyor. Oysa 1 saatlik uçak yolculuğuyla bu sorun çözülebilir. Borajet, aynı zamanda öğrencilerin, işadamlarının, hastaların ulaşımları açısından da çok önemli bir hizmet sunacak.”

Türkiye’de bölgesel taşımacılık kavramı kadar Turboprop uçaklar da çok yeni. Bu tür hafif uçaklar için Atatürk Havalimanı gibi 300-400 milyon dolar maliyetli alanlar yapmak gerekmiyor. İniş için sıkıştırılmış sert zeminler yeterli oluyor. Borajet Genel Müdürü Kadir Peker “Kısa pist, uzun pist fark etmez. Alan maliyeti de 10 milyon doları geçmez. Dolayısıyla yalnızca bir alan fiyatı kadar harcayarak birçok alan yapabilirsiniz. Böylece Türkiye’nin hemen hemen her yerine, hatta kasabasına bile uçakla seyahat etme imkânınız olur” diyor.

Kadir Peker, Borajet’in Turboprop tipi uçakları seçme nedenlerini ise şöyle açıklıyor. “Şirketimizin Türkiye’ye getirdiği ATR72 tipi uçak, halk arasında pervaneli olarak bilinen, fakat havacılık dünyasında Turboprop olarak anılan ve dünya genelinde yaygın kullanımıyla bilinen bir modeldir. Bu uçakların en büyük özelliği, gece ve gündüz, her türlü hava koşulunda, kısa ve yüksek irtifalı pistlere güvenli iniş kalkış yapabilmesidir. Uçaklar normalde 74 koltuk kapasiteli. Ancak, Borajet’te yolcu konforu göz önüne alınıp koltuk araları genişletildiği için biz 66 yolcu kapasitesiyle uçacağız.”

Öncelikle Tokat, Zonguldak, Trabzon, Antalya, Bodrum uçuşlarına başlayan ve yakın zamanda Alanya, Edremit gibi havaalanlarına sefer düzenleyecek olan Borajet,  gerçekleştireceği uçuşlarla söz konusu illeri büyük havaalanlarına bağlayacak. Böylece bu illerin dünya ile bağlantısı kısa sürede sağlanmış olacak.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI