Ana SayfaYaşamBritish Film Institute’ün “Yaz Filmleri Haftası” Hillside’da Gerçekleşti

British Film Institute’ün “Yaz Filmleri Haftası” Hillside’da Gerçekleşti

Hillside Beach Club sanatseverleri etkileyici bir sinema etkinliğiyle ağırladı. Dünya çapında aldığı birçok ödülle kalitesini kanıtlayan Hillside Beach Club, İngiliz sanat devi British Film Institute ile yaptığı işbirliği çerçevesinde gerçekleştirdiği “Yaz Gösterimleri” etkinliğini bu yıl ikinci kez düzenledi. Hafta boyunca BFI tarafından seçilen özel filmler, benzersiz gösterim mekanlarıyla Hillside Beach Club misafirlerine unutulmaz bir sinema deneyimi yaşattı.
 
Hillside Beach Club, İngiliz sanat devi British Film Institute (BFI) ile gerçekleştirdiği ve yurt dışında oldukça ses getiren etkinliğe tarihi Kayaköy’de yapılan gösterim damga vurdu.
 
İlklerin öncüsü Hillside, 5000 yıllık tarihi ile etkileyici bir atmosfer yaratan Kayaköy’de gerçekleştirdiği film gösterimi ile 7’den 70’e tüm misafirlerine ve yurt dışından bu gösterimler için Hillside’a gelen basın davetlilerine hayatları boyunca unutamayacakları bir deneyim yaşattı. Stanley Kubrick’in ikonik filmi Dr. Strangelove’ı Kayaköy’ün büyüleyici manzarası eşliğinde izleyen misafirler, gösterimin hayatlarında yaşadıkları en etkileyici deneyimlerden biri olduğunu paylaştı.
 
Yönetmenliğini Jon S. Baird’in üstlendiği Stan & Olie filminin Türkiye prömiyeri, Hillside’ın ikonik ana plajında gerçekleştirildi. Yönetmen Buster Keaton’ın Sherlock Jnr filmiyse Hillside’ın yıllar önce yarattığı sessiz plaj konsepti “Silent Beach”’te piyano performansı eşliğinde izleyicilerle buluştu. Misafirlerin keyif ve sanat dolu günler yaşadığı etkinlik kapsamında Marlyn Monroe’nun başrol oyuncusu olduğu Erkekler Sarışınları Sever filmi Hillside’ın özel teknesinde gösterildi. Hillside’ın efsaneleşmiş gece kulübü Pasha ise yönetmen John Landis’in müzikal komedisi Blues Brothers’ın gösteriminin ardından Brass Band Party’ye ev sahipliği yaptı. 
 
BFI’ın çocuk filmleri ekibi ise, çocukların kendi kısa filmlerini çekmelerini sağlayan “Make a Film with BFI” isimli atölyeyi hazırladı ve filmler, özel bir gösterimle ailelerle paylaşıldı. BFI Baş Küratörü Will Massa’nın misafirlerle bir araya gelerek gösterimler öncesinde özel film söyleşileri gerçekleştireceği haftanın kamera arkası görüntülerini ise BAFTA ödüllü ünlü yönetmen Toby Lloyd çekti. Seneye yine Mayıs ayının son haftasında gerçekleşecek bu etkinlik için şimdiden takvime not düşmekte fayda var.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI