Ana SayfaYaşamBurçlar değişti mi? Yeni bir burç mu var?

Burçlar değişti mi? Yeni bir burç mu var?

Burçlar hakkında bildiğimiz bütün doğrular değişiyor mu? Dusseldorf Üniversitesi`nde yapılan bir araştırmaya göre burçlar için ` sıfır` noktası sayılan 21 Mart`taki ilkbahar noktası, yörüngedeki oynama nedeniyle her yıl kayıyor bu da yeni bir burç haritasının doğmasına neden oluyor. Her yıl batıya kayan bu yörünge beraberinde değişiklikler de getiriyor.

Alman araştırmacılara göre antik çağdaki gökbilimciler, bu kaymayı hesaba katmadıkları için 6.7 milyar insanın bugünlerde burcu değişiyor. Her yıl batıya kayan yörünge nedeniyle  yüzyıllar içerisinde 36 derecelik bir sapma gerçekleşti ve burçlar tam 2200 yıl öncesine göre %10 oranında yani bir burç kaydı. Bu değişim de beraberinde 13. burcu yani ` Yılan` burcunu doğurdu.

İşte Alman gökbilimcilere göre doğum gününüze göre yeni burç takvimi:

Oğlak: 20 Ocak – 16 Şubat
Kova: 16 Şubat – 11 Mart
Balık: 11 Mart – 18 Nisan
Koç: 19 Nisan – 13 Mayıs
Boğa: 13 Mayıs – 21 Haziran
İkizler: 21 Haziran – 21 Temmuz
Yengeç: 21 Temmuz – 10 Ağustos
Aslan: 10 Ağustos – 16 Eylül
Başak: 16 Eylül – 30 Ekim
Terazi: 30 Ekim – 23 Kasım
Akrep: 23 Kasım – 29 Kasım
Yılan: 29 Kasım – 17 Aralık
Yay: 17 Aralık – 20 Ocak

Peki gerçekten 6.7 milyar kişininin burcunun ufacık bir açıklamayla değişmesi mümkün mü? Bu konuda merak ettiklerimizi ünlü astrolog Dinçer Güner`e sorduk. İşte Güner`in konuyla ilgili yorumu:

` Son 20 yıldır her sene bilimum gazetelerin manşetlerinde şöyle bir yazı okursunuz. “Tüm astrolojik bilgiler yıkıldı!”, “12 Değil 13 burcumuz var, kandırdılar bizi”, bizi gibi birbirinden trajik-komik aslı astarı olmayan haberler  yapılıyor. Benim en çok güldüğüm kısım, bu haberlerin her sene çıkması yeni bir şeymiş gibi ve cahilce olması!

Şu cahilce kısmını biraz açalım, astrolojinin temel çalışma prensibinde Yıldızsal Zodyak değil Mevsimsel Zodyak kullanılır. Yıldızsal Zodyak daha çok hint astrolojisinin çalışma prensibinde kullandığı Zodyaktır. Mevsimsel Zodyağın temel prensibi ise  zamanı bölümlemesidir. Peki bu nasıl oluyor? Deriz ki, Güneş Koç burcuna giriş yaptı, ikizler burcuna girdivs. Burada demek istenen, Güneş’in ekliptik üzerinde izlediği yol boyunca içinden geçtiği takım yıldızlarından bahsedilmektedir. Yani aslında Güneş Koç takım yıldızından geçmektedir demek istenir. Güneş bu takım yıldızlarından geçmesi mevsimsel bazı değişimleri de beraberinde getirmektedir. İşte bu yüzden de Mevsimsel Zodyak denmektedir. Güneş’in Koç takım yıldızı içinden geçerken, havalar ısınmaya, toprak hareketlenmeye başlar. Doğaya can gelir.

Güneş takım yıldızlarından geçerken, o takım yıldızını oluşturan bütün sabit yıldızlar ile etkileşim içine girerler. Bu sabit yıldızlar o burcu oluşturanlar olduğu gibi ekliptiğin üzerinde ki izdüşümleri de olabilmektedir. Mesela Koç burcunu oluşturan takım yıldızları, Miraç,Hamel,Şedir,Sharatan, Alpheratz ve Menkardır. Sıra yay burcuna geldiğinde sanki ilk defa bulunmuşçasına 13. takım yıldızının bulunduğunu, bunun burçların zamansal yapılarının değiştiğini ve hatta yeni burcun eklenmesi gerektiğine dair haberler çıkmaktadır.

13 takım yıldız olması, 13 burç olması gibi bir gereklilik doğurmaz. Üstelik astrologlar, spekülatif haberde verilen yanlış bilginin tam tersine, kadim zamanlardan bu yana Güneş`in takip ettiği yol üzerinde (Ekliptik) 13 takımyıldız olduğunun farkındadırlar. Hatta ek bir bilgi vermek gerekirse, bilinen en eski Babil Zodyak’ında on sekiz takımyıldız bulunmaktaydı: bugün kullandığımız on ikinin on tanesi ve bunlara ek olarak da Pleiades, Hyades, Orion, Perseus, Auriga, Praesepe ve Güneyli ve Kuzeyli Balık. On sekiz burçlu Zodyak, M.Ö. 6.yy`da hala kullanılmaktaydı. Daha sonraları, M.Ö. 600’de, Zodyak’ın on iki takımyıldızını oluşturmak için bunlardan bazıları birleştirildi ve bazıları da çıkarıldı. Burçlar kuşağını 12 eşit parçaya bölenler matematikte çok ilerlemiş bir uygarlık olan Babiller`dir ve bunu zaman hesaplarını kolaylaştırmak için yapmışlardı. Zira takımyıldızların kapladığı alanlar eşit değildir. Babiller bu 12 eşit parçadan her birine, o tarihte arka planda denk gelen takım yıldızların adını vermişlerdi. Fakat daha sonra arka plandaki takımyıldızların yerleri kayma nedeniyle değişti, ama burçlar halen bu adlarla anılmaktadırlar.

Kısacası bulduklarını sandıkları takım yıldızını zaten yüzyıllar önce bulunmuş, hem de sistem bunun üzerine kurulmuştur. Kıssadan hisse, kimsenin burcu değişmediği gibi, önümüzde ki bir 20 yıl daha her sene bu haberlerle karşılaşmaya da hazır olun.`

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI