Ana SayfaMagazinÇağla Kubat pilav yapmak spordan daha zor

Çağla Kubat pilav yapmak spordan daha zor

Çağla Kubat, spora adadığı yaşamını ve bakım sırlarını Formsante dergisiyle paylaştı.

Kış ayları sizin için nasıl geçiyor?

– “Arka Sokaklar” dizisi devam ediyor. Çekimlerin yanı sıra sörf antrenmanlarım da sürüyor. Zaten sörfçüler yazın denizde o kadar çok vakit geçiriyor ki, kış sezonunda denizden biraz daha uzak kalmayı tercih ediyorlar. Bu nedenle kış sezonunda kas çalışmaları başlıyor. Kışın kaslarımı geliştiriyorum, yaz aylarında da kasları yavaş yavaş eritiyorum.

Bu çalışmaların diziyle birlikte yürümesi zor olmuyor mu?     

– Aslında diziyle birlikte yürümesi daha kolay. “Arka Sokaklar” bir aksiyon dizisi olduğundan, onun için yaptığım çalışmalar, spor hayatımı da olumlu etkiliyor. Örneğin dövüş dersleri alıyorum, ayak hareketleri hem dövüşte hem de sörfte çok önemli. Denge hareketleri her ikisinde de etkili oluyor. Böylece sıkılmadan, farklı egzersizlerle antrenmanlarımı sürdürmüş oluyorum.

Antrenmanlarınıza ne kadar zaman ayırıyorsunuz?  

– Haftada dört gün çekimim var. O dört günün sabahında ağırlık antrenmanlarım oluyor. Haftada bir gün pilates yapıyorum. Bunun dışında tenis oynuyorum. Bir de bu yıl yakın dövüş sporlarına başladım. Jiu Jitsu dersi alıyorum.

Beslenmenize dikkat ediyor musunuz?

– Evet, hem de çok uzun yıllardır… Çeşitli diyetisyenlerle her yıl değişen bir beslenme düzenim oluyor. Çünkü vücudu arada şaşırtmak gerekiyor. Hiçbir zaman diyet yapmam ama zararlı da beslenmiyorum. Çok sık yiyiyorum ve çok su içiyorum. Zararlı şeylerden uzak durmaya çalışıyorum. Kahvaltıya çok önem veriyorum. Örneğin kahvaltıda iki ya da üç yumurta yiyorum. Bazen de kocaman bir tabak menemen yapıyorum. Peynir çok yiyorum. Ekmeği ise az tüketiyorum. Patatesteki karbonhidrattan yararlanıyorum. Salatayı, özellikle etli salatayı çok seviyorum. Eğer antrenman yapacaksam öğlen makarna, pilav, özellikle de bulgur pilavı yiyorum. Nohut gibi baklagilleri de çok tüketiyorum. Canım çekerse pizza ısmarlıyorum ama sonrasında bir hafta zararlı yiyeceklerden uzak duruyorum. Tatlı ve çikolata seviyorum, ama özellikle yarış zamanlarında yememeye dikkat ediyorum.

Yemek yapar mısınız peki?

– Hiç yapamıyorum, hatta bu nedenle yemek kursuna gitmek istiyorum. Bir tek sabah kahvaltımı kendim hazırlıyorum. Pilav yapmaya çalıştım ama başaramadım. Bence pilav yapmak yaptığım bütün sporlardan daha zor.

En sevdiğiniz yemek hangisi?

– Mantıyı, döneri ve makarnayı çok seviyorum.

Çeşme ve İstanbul arasında mekik dokuyorsunuz. Bu durum yorucu olmuyor mu?

– Dizi çekimlerinin olmadığı günlerde, yani haftada iki gün Çeşme’ye gidiyorum. Hava güzelse bisiklete biniyorum. Sörf açık havada yapılan bir spor olduğu için doğanın içinde spor yapmamız da gerekiyor. Çeşme, kış aylarında bomboş oluyor. Koşuyorum, stand up pedal denilen sörfle ilgili bazı yeni sporlar var, onları yapıyorum. ıki gün orada olmak bana çok iyi geliyor. İstanbul’un trafiğinden, havasından kaçıyorum ve şarj olup geliyorum.

Saçınız ve cildiniz için özel bakımlar yapıyor musunuz?

– Saç bakımımı kuaförümde yaptırıyorum. Her hafta cilt bakımı da yaptırırım.

Uykuyla aranız nasıl?

– Uykuya çok önem veriyorum. Her gece mutlaka yedi saat uyurum. Fazla uyumayı sevmem ama az uyuyunca günüm verimsiz geçiyor.

Spor ve dizi çekimlerinden kalan zamanlarda neler yapıyorsunuz?

– Sinemaya gitmeyi çok seviyorum. DVD alıp, evde seyretmeye de bayılıyorum. Tavla ve okey oynamak hoşuma gidiyor. Belki de tek çocuk olduğumdan, arkadaşlarımla vakit geçirmek benim için çok önemli. Bir de bu aralar bowling’e merak saldım.

Estetik hakkında ne düşünüyorsunuz?

– şu ana kadar estetik yaptırmaya ihtiyaç duymadım. Ama bir gün beni rahatsız edecek bir şey olursa neden olmasın diye düşünüyorum. Sonuçta önemli olan mutlu hissetmek… Eğer sizi mutsuz edecek bir şey varsa, niye yaptırmayasınız? Estetiksiz tedaviler de var. Cildim çok bronzlaştığında ve lekeler oluştuğunda bu tedavileri tercih ediyorum.

Vücudunuzda beğenmediğiniz bir yeriniz var mı?

– Var tabii, ama söylemem. Niye dikkat çekeyim?

– Sigaradan nefret ediyorum. Sigara içilen ortamlarda bulunmak istemiyorum. Yasağa en çok sevinen kişilerden biriyim. “Sigara içen üşüsün” diyorum. Bazen sörften sonra soğuk bir bira içiyorum ve eskiden bu nedenle kendimi kötü hissediyordum. Fakat sonradan öğrendim ki, biradaki karbonhidrat vücudu toparlıyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI