Ana SayfaModaCarine Roitfeld 59 yaşında

Carine Roitfeld 59 yaşında

Moda dünyasının kraliçesi, Karl Lagerfeld, Tom Ford gibi dünyaca ünlü tasarımcıların baş danışmanı Carine Rotfeild bundan tam 59 yıl önce Rus kökenli yönetmen bir babanın ve Fransız bir annenin kızı olarak Paris`te dünyaya geldi. Babasının film çekimi için sürekli olarak Cannes`da olduğunu, annesinin ise tam bir Fransız kadını olduğunu belirten Carine, meslek hayatına 18 yaşında manken olarak başladı. O zamanlar star olmadığını belirten moda tanrıçası, sadece birkaç gençlik dergisinden kendisine iş çıktığının da altını çiziyor. Mankenlik deneyiminden kısa süre sonra dergiler için yazmaya başlayan Roitfeld, yeteneği sayesinde kısa sürede keşfediliyor ve Tom Ford, Karl Lagerfeld gibi isimlerin yanında danışman olarak çalışmaya başlıyor.

Hayatı boyunca kendi ayakları üzerinde durmasını bilen 59 yaşındaki Roitfeld, aşkı o dönemler tekstil dünyasında başarılı olan Christian Restoin`da buluyor ve o günden sonra ruh eşiyle birlikte büyüyor. Restion`la evlenmeyen ancak ondan Julia Restoin Roitfeld ve Vladimir Restoin Roitfeld olmak üzere iki çocuk sahibi olan Carine, anneliği de kusursuz bir şekilde yapıyor.

Editör olduğu dönemlerde moda dünyasına yepyeni bir soluk getiren Carine, o zamanlar çektiği çıplak, sigaralı ve rock ağırlıklı fotoğraflarla kimileri tarafından çok beğenilirken kimileri tarafından da çok eleştiriliyor. Bazıları tarafından ` Saygısız` olarak nitelendirilen Roitfeld, bu lakabı da işe çevirmesini biliyor ve insanların abartılı bulduğu fotoğraflarını ve kariyerini anlatan kitabına ` Irreverent` yani ` Saygısız` ismini koyuyor.

Karl Lagerfeld`in saygı duyduğu birkaç kadından biri olan Roitfeld, Chanel markasının da gizli danışmanı olarak çalışıyor. Lagerfeld`in koleksiyonlarında styling yapan ve tasarımcının kitaplarında akıl hocası olan Carine, haftanın yedi günü 24 saati çallışıyor.

Anneanne olmak için fazla kusursuz ve genç görünen Roitfeld, şu sıralar bu sıfatın da tadını çıkartıyor. Yakın zamanda ` Mademoiselle C` belgeseliyle hayatını gözler önüne serecek olan tanrıça, şu sıralar moda haftalarının keyfini çıkartıyor.

Bugün 59 yaşına basan Carine Roitfeld`in kendine has stilini fotogaleriye tıklayarak yakından inceleyebilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI