Ana SayfaGüzellikCilt Bakım Rutininizde Silikonu Seçmeniz İçin Dört Neden

Cilt Bakım Rutininizde Silikonu Seçmeniz İçin Dört Neden

Silikon nedir?
Silikon, sentetik polimer olarak bilinen, insan yapımı bir malzemedir. Polimerin temeli olan kum, yüksek ısıya ve ağır kullanıma dayanabilen esnek, kauçuk benzeri bir malzeme oluşturmak için oksijen, karbon ve hidrojenle karıştırılır. Yani silikon tamamen doğal elementlerden yapılır.
 
Silikonu bu kadar özel yapan nedir?

Ultra hijyeniktir: Cilt temizliği söz konusu olduğunda güvenlik ve hijyen açısında hiçbir malzeme silikonla yarışamaz.

Yumuşaktır: Silikon, cildi yağ ve ölü hücrelerden yumuşak, hassas bir şekilde arındırırken pürüzsüzleştirir ve ışıldamasını sağlar. Eğer cildinizi uygun bir peeling yöntemiyle arındırmazsanız kuruyarak pul pul dökülmesine ve cildin daha fazla yağ üretmesine neden olabilirsiniz.

Uzun ömürlüdür: Geleneksel yüz temizleme cihazlarının fırçalarında bakteri birikir, bu nedenle birkaç ayda bir fırça başlıklarının değişmesi gerekir. Silikondan yapılan (mesela FOREO LUNA 2 gibi) ürünlerde böyle bir değişim gerektirmez, dayanıklı ve dirençlidir. 

Su geçirmezdir: Silikon, su geçirmezlik ve sızdırmazlık sağlamak için en sık kullanılan malzemelerden biridir. Bu esnek malzeme yüksek sıcaklığa karşı dirençlidir ve bu özellik suyla günlük temas için önemlidir.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI