Ana SayfaYaşamÇini Ustası Sıtkı Olçar ve Kütahya Çiniciliğine Katkıları

Çini Ustası Sıtkı Olçar ve Kütahya Çiniciliğine Katkıları

Bir sergi, sempozyum ve panelden oluşan organizasyon; Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, KÜSAV Başkanı Çiğdem Simavi, Koç Holding İdare Meclisi Başkan Vekili Ömer Koç gibi birçok önemli ismin katılımıyla gerçekleşecek.

UNESCO “Yaşayan İnsan Hazinesi” ödüllü sıra dışı seramik sanatçısı Sıtkı Usta, farklı dokunuşlarıyla sanatında kendi tarzını oluştururken, kendisine ve sanatına ilham veren Kütahya’dan hiç kopmuyor. Kütahya çinilerini tüm dünyaya tanıtan, daima herkesin ilgisini buraya çekmeye çalışan Sıtkı Usta; çiniciliğe farklı bir boyut katarak bu geleneksel Türk el sanatının değerini ülke sınırlarının dışına taşıyor.

Yaratıcılığını tarihle, geçmişin izleriyle besleyen Sıtkı Usta adına Kütahya’da düzenlenen sempozyumda; akademi dünyasının önemli isimleri sanatçının Kütahya çiniciliğine ve ekonomisine yaptığı katkıların yanı sıra, eşsiz bir sanatçı ve çok değerli insan olan Sıtkı Usta’yı anlatacaklar. Sıtkı Usta’nın eserlerinin görülebileceği bir serginin de yer alacağı organizasyonda gerçekleşecek panelde de katılımcılar, “Çini Ustası Sıtkı Olçar ve Kütahya Çiniciliğine Katkıları” konulu bir konuşmaya imza atacaklar.

Sıtkı Olçar (Sıtkı Usta) için, KÜSAV liderliğinde, Kosifler ana sponsorluğunda 23 – 25 Eylül 2010 tarihleri arasında Kütahya Hilton Oteli’nde düzenleniyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI