Ana SayfaGündemÇipli Kimlikler Görücüye Çıktı

Çipli Kimlikler Görücüye Çıktı

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve tüm hazırlıkları tamamlanan çipli kimlik kartları projesi gelecek ay pilot il Kırıkkale’de dağıtılmaya başlanacak.

Yeni kimlik kartları, kadın-erkek ayrımı olmaksızın tek renk ve tek tasarımda olacak.

Kimlik kartı görsellerinde ise ülkenin ulusal, kültürel ve tarihi değerlerinden Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet`in modern çizgilerine yer verildi. 

Özel olarak tasarlanmış olan şifreli grafik tasarımlar, özel DNA’ya sahip mürekkepler, mikro ve nano yazılar gibi onlarca gizli ve açık güvenlik özelliğine sahip kimlik kartının bazı güvenlik özellikleri ise açıklanmadı.

Tüm haberleşme altyapısı ve işletim sisteminin TÜBİTAK tarafından geliştirildiği şifre mekanizmalarıyla korunan kimlik kartının içerdiği bilgilere ulaşmanın mümkün olmadığı belirtildi.

Çipli kimlik kartları için ilçe nüfus müdürlüklerine şahsen başvuru yapılacak. Vatandaşlara bankolar yerine masalarda hizmet verilecek.

Sağlık ya da benzeri sebeplerle ilçe nüfus müdürlüğüne gidemeyen vatandaşların evlerinde başvurularının alınabilmesi için gerekli teknik hazırlıklarda tamamlandı. 

Onaylanan kimlik kartları, vatandaşların beyan ettikleri adreslerde teslim edilecek.

Kimlik kartıyla ilgili resmi web sitesi açılacağını ifade eden yetkililer, vatandaşlara, resmi olmayan web sitelerine, duyurulara, sosyal medyada yer alan haberlere itibar etmemeleri uyarısında bulundu.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI