Ana SayfaAnne ve ÇocukÇocuğunuza Sportmenliği Öğretmenin 7 Yolu

Çocuğunuza Sportmenliği Öğretmenin 7 Yolu

Sportmenlik, çeviklikle birleştiğinde, tüm hayata yayılabilen bir beceriye dönüşür. Çocuğunuzu bir spor aktivitesi ile tanıştırdığınızda onu sadece bu spor dalında geliştirmekle kalmazsınız; ona hayat boyu kullanabileceği bir centilmenlik de kazandırırsınız.

Peki çocuğunuza sporun bu derin anlamını ve kendisinde yaratacağı etkiyi nasıl aktarmalısınız? İşte çocuğunuza sportmenliği öğretmeniz için 7 ipucu…

1. Çocuğunuzda sportmenlik hakkında konuşun. Ona spor yaparken ve hatta arkadaşlarıyla oyun oynarken bile ‘adil’ ve ‘hakkaniyetli’ olmanın ne demek olduğunu anlatın.

2. Çocuğunuzun koçunun onlardan ne beklediğini öğrenin. Belirlenen hedefte çocuğunuza destek olun. Kendisini takımla birlikte hareket etmesi konusunda destekleyin.

3. Hile yapmanın asla kabul edilemez olduğunu aktarın. Spor müsabakalarının yanı sıra hayatın genelinde de kurallara uyması gerektiğini gösterin.

4. Sporda iyi olduğunu görmesini sağlayın. Katıldığı antrenmanlara ve müsabakalara giderek ona destek olun.

5. Kötü davranışları konusunda onu uyarın. Eğer sportmenliğe aykırı tavır ve tutumda olduğunu görürseniz onunla geç olmadan konuşun.

6. Kazansa da kaybetse de onunla gurur duyun. Her iki durumda da desteğiniz görmek onun oyunda kalmasını sağlayacaktır.

7. Neyin önemli olduğunu unutmayın. Nasıl kazanmak her şey demek değilse, kaybetmenin de oyunun bir parçasıdır. Önemli olan spor yaparken kazanılan becerilerdir, unutmayın.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI