Ana SayfaGüzellikConcealer'ı Doğru Şekilde Uygulamak İçin 6 İpucu

Concealer’ı Doğru Şekilde Uygulamak İçin 6 İpucu

İster dermokozmetik markaları ister üst düzey markaları kullanın, kapatıcı genellikle insanların onsuz yapamayacakları bir üründür. Göz torbalarını, sivilceleri ve lekeleri kapatmak söz konusu olduğunda bir mucizedir, ancak aynı zamanda makyaj çantanızdaki en tehlikeli ürün olabilir. Günün ortasında aynaya baktığımızda hepimizin kapatıcımızın daha fazla pul pul veya belirgin çizgiler bıraktığını gördüğümüz olmuştur. Bunun artık bir daha olmayacağından emin olmak için kapatıcı uygulamanın altı ipucunu ve püf noktasını sizin için listeledik.
 
1. Doğru tonu bulun.
Kapatıcınızın fondöteninizden bir ton daha açık olması gerektiği kuralı doğrudur, ancak bu bilgiden daha fazlasına ihtiyacınız var. Renk uyumunu ve alt tonlarınızı anlamak, kapatıcı uygulamanızdan sonra bazen oluşan o küllü, gri rengin önüne geçer. Kapatıcılar pembe, sarı ve turuncu alt tonlarındadır ve hangisinin cildinize en uygun olduğunu bulmanız sizin için önemlidir.
 
2. Farklı amaçlar için farklı kapatıcılar kullanın.
Ne yazık ki, kapatıcı yüzünüzün her bölgesine uyan bir ürün değildir. Göz altı için pembe veya şeftali tonlu kapatıcılar arayın. Cilt tonlarını eşitlemek istiyorsanız, genellikle sarı tonlar en iyi sonucu verir. Yeşil renk düzelticiler kızarıklıktan kurtulmanın anahtarıdır.
 
3. Kapatıcılık ve doku meselesine dikkat edin.
Normal kapatıcılardan tam kapatıcılık sağlayanlara kadar çeşitli kapatıcılar vardır ve çoğu tercihe bağlıdır, ancak hangi ürünlerin ne zaman kullanılacağını bilmek de önemlidir. Kalın bir kapatıcı, çizgileri gizlemek yerine daha da vurgulayabilir ve ince bir kapatıcı size yeterli kapatıcılık sağlamayabilir.
 

4. Cilt tipinize göre pudra uygulayın.
Kapatıcıyı tüm gün kalıcı kılmak için pudra uygulamak çok önemlidir, ancak cildinizin size ne söylediğine dikkat ettiğinizden emin olun. Yağlı ciltler için, sabitleyici pudra şarttır, ancak kuru ciltler için kuru görünme potansiyeli vardır. Bir sivilceyi kapatıyorsanız, bu durumun pudraya ihtiyacı vardır, ancak onu kurutan cilt bakım ürünleriyle tedavi ediyorsanız veya pul pul dökülme aşamasına geldiyse, pudralama adımını atlayın.
 
5. Tüm göz altı alanını kapatın.
Göz çevresine kapatıcı uygularken sadece gözlerinizin altındaki noktaları kapatmayın, bunu aşağı doğru uzatın. Muhtemelen kapatıcı uygularken gözlerinin altına üçgen çizen insanlar görmüşsünüzdür ve bu, gerginlik efektini yaratmak içindir. Ayrıca fondöteninizden sonra kapatıcı, renk düzeltici kullanmayı tercih ediyorsanız bunun yerine kapatıcınızı fondöteninizden önce uygulayın.
 
6. Sivilceleri kapatırken yeşil düzeltici kapatıcılar ve fırça kullanın.
Göze batan, çıkıntılı sivilceleri örtmek için yeşil bir kapatıcı ile başlayın. Ardından, kapatıcıyı uygulamak için bir makyaj fırçası kullanın. Makyaj fırçaları daha hassastır ve parmaklarınızı veya kapatıcınızla birlikte gelen makyaj aplikatörünü kullandığınızda bazen ortaya çıkan kötü görünümü bırakmayaeak ürünü mükemmel bir şekilde karıştırır.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI