Ana SayfaYaşamContemporary İstanbul altıncı kez sanatseverlerle buluşuyor

Contemporary İstanbul altıncı kez sanatseverlerle buluşuyor

Ana sponsorluğunu Akbank Private Banking ve destek sponsorluğunu Zorlu Center’ın üstlendiği Contemporary İstanbul 24-27 Kasım 2011 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi, Fuar Alanı ve İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Rumeli Salonu’nda 1000’den fazla uluslararası koleksiyoneri ve 60 binden fazla ziyaretçiyi konuk ediyor.

Türk çağdaş sanatının yanında çevre ülkelere de ev sahipliği yaparak İstanbul’u merkez haline getirmeyi amaçlayan Contemporary İstanbul, bu sene “New Horizons – Yeni Ufuklar” bölümünde Körfez Bölgesi Ülkeleri’nden galeriler, sanatçılar, küratörler, sanat eleştirmenleri ve koleksiyonerlere yer veriyor. Fuar boyunca çağdaş sanatın bugünü ve yarınının tartışılacağı CI Dialogues Konferans Serisi’nde Türkiye’den ve uluslararası çevreden koleksiyonerler, sanatçılar, sanat kurumu yöneticileri, sanat eleştirmenleri panel ve konuşmalara katılacaklar.

Ayrıca, Contemporary Istanbul bu sene İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nın sınırlarını aşıyor. İlk defa fuar kapsamında 3 eser Nişantaşı çevresinde sergileniyor, sanat kamusal alanlara karışıyor. Versaille Sarayı’ndaki heykel yerleştirmeleriyle tanınan Fransız sanatçı Bernar Vedet’in (Riff Art Project / Paris- İstanbul) “Klasik Yay” isimli heykeli Apdi İpekçi Caddesi’nde sergilenecek. İspanyol sanatçı Carlos Aires’in (Mario Mauroner Contemporary Art, Viyana) “Acı” isimli renkli yerleştirmesi The Sofa Hotel’in ön cephesinde görülebilecek. Azade Köker’in “Bayrak/Göz” isimli yerleştirmesi Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Girişi’nin simgelerinden olacak.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI