Ana SayfaYaşamDavid Carnoy`dan Neşter Müziği

David Carnoy`dan Neşter Müziği

David Carnoy’un ilk romanı Neşter Müziği, başından sonuna heyecanla okunan sıkı bir gerilim romanı. Masumiyet, suç, insanları esir alan sırlar… Bir başka yönüyle de doktor – hasta ilişkisinin sınırlarını sorgulayan kitap, temposu, sinematografik yapısı ve akıl almaz sonuyla dikkat çekiyor.

Kitaptan…

Lise öğrencisi Kristen Kroiter, kimsenin beklemediği bir anda intihar etmiştir. Şüpheler, onu daha önce geçirdiği kazada hayata döndüren acil servis doktoru Ted Cogan üzerine yoğunlaşır. Birkaç gece öncesinde bir partide sarhoş olan Kristen arkadaşları tarafından doktorun evine götürülmüş, orada, Doktor Cogan’ın onunla yattığı görülmüştür. Bir kadın avcısı olarak tanınan başarılı Doktor Ted Cogan’ı sorgulayan Dedektif Madden’ın elinde, çok daha önemli bir başka delil vardır: Kristen’in ardında bıraktığı günlüğü… Son sayfalarında, Doktor Cogan’ın onunla zorla cinsel ilişki kurduğunu yazılıdır.

Ted Cogan, her şeye rağmen suçlamaları reddetse de, kurbanın on altı yaşında ve öncesinde bakire olması davayı daha da zorlaştırır.  Masum olduğunu kanıtlayabilmesi için, artık önünde sadece saatler vardır…

Doktor ve hasta, suçlayan ve suçlanan, av ve avcı… Soğuk hastane koridorlarından, çılgın gençlik partilerine uzanan Neşter Müziği, nefes kesici temposu ve şoke edici sonuyla akıllara durgunluk veren bir gerilim romanı; kedi- fare oyunu ritmiyle okuyucuyu anında kavrıyor ve bir solukta okunuyor.

Neşter Müziği, uluslararası alanda yazdığı teknoloji yazı ve röportajlarıyla tanınan David Carnoy’un  eseri. İnandırıcılığı ve bütünlüklü yapısıyla eleştirmenlerden büyük övgüler alan bu ilk kitap, sinematografik anlatımıyla da dikkat çekiyor.

Gerilim tutkunlarını heyecanlandırırken, suçu, masumiyeti, insanları esir alan geçmişin sırlarını ve doktor – hasta ilişkisinin sınırlarını sorgulamasıyla da gündem oluşturacağa benziyor.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI