Ana SayfaYaşamDermalogica ile balayı bakımı

Dermalogica ile balayı bakımı

 Balayı tatiline  gidecek gelinlerimiz için  yağlı–kuru ve  karma ciltlere 3 ana bakım kürü önerebilir misiniz?

Balayına giderken yanlarında çok ürün götürmek istemeyen gelinlere özellikle Special Cleansing Gel’i tavsiye ederim. Special Cleansing Gel sabunsuz bol köpüklü bir temizleyicidir. Cildi kurutmadan makyaj dahil derinlemesine temizler. Bol köpüğünden dolayı yanında fazla ürün taşımak istemeyen kişiler tatilde vücut jeli olarak da kullanabilir.

Diğer bir  ürün Multi Active Toner ‘dır. Tüm  cilt durumları için tasarlanan ürün, cilt yüzeyini nemlendirerek cildin sürekli nemli kalmasını sağlar. Özellikle uzun uçak yolculuklarında cildin nem kaybını engellemek için idealdir. Ciltte gerginlik hissedildiğinde püskürterek cilde sıkılır. Makyaj üstünden dahi kullanılabilir.

Son olarak ister kış tatili ister yaz tatili olsun balayına giderken muhakkak güneş filtreli bir nemlendirici tavsiye ederim. Bu tür bir nemlendirici cildi nemlendirirken zararlı UV ışınlarından koruma sağlar. Dermalogica Sheer Tint Moisturizer SPF 15 cildi nemlendirme, UV ışınlarını bloke etme ve aynı zamanda içeriğindeki doğal mineraller ile kapama ve cilde ışıltılı bir görünüm sağlama özelliğine sahiptir. 

Bu üç ürün cildin olmazsa olmazlarıdır. Günlük kullanılacak ürünlerin yanı sıra balayına gitmeden önce ve sonrasında cildin ihtiyaçlarına daha profesyonel cevaplar sunabilmek için profesyonel cilt bakımı yaptırılmalıdır.

Balayı tatiline çıkarken gelinler ciltlerine klasik bakım dışında nasıl dikkat etmeliler?

İklim değişimleri direkt cildi etkiler, cildin koruyucu bariyeri zarar görür ve bunun sonucunda cildin alt tabakalarında bulunan nem buharlaşarak ciltten uçar. Ciltte gerginlik, nemsizlik başlar. Cildin koruyucu bariyerinin bozulması aynı zamanda cilt hassasiyetini artırır. Cilt dış etkenlerden, bakterilerden çok daha çabuk etkilenir. Ciltte hem soğuk hem de sıcak aynı olumsuz etkiyi yapar. Cildin çevre koşullarının olumsuz etkilerinden korumak için Dermalogica Barrier Repair’i öneririz. Barrier Repair organik silikonlar ile bozulmuş cilt bariyerini yeniden yapılandırır. Bariyerdeki boşlukları doldurarak alttaki nemin ciltten uçmasını engeller. İçeriğindeki bitkisel özler cildi hassaslaştırıcı iklim koşullarına, kozmetiklere, strese karşı korur. Bu ürün cildi palto gibi kadifemsi dokusu ile sararak korur.

Gelinlerin balayı tatili sonrası özellikle kullanacağı bir ürün önerebilir misiniz?

Tatil sonrası iklim koşulları ve tatil sırasında beslenme alışkanlıkları vs. bağlı olarak cilt  ihtiyaçları kişiye göre farklı olacaktır; bu yüzden genelleme yapmak doğru olmamakla birlikte nem maskesi, arındırıcı maske  veya rahatlatıcı maskeler faydalı olacaktır.

Peki, güneşten kızaran ciltlere herhangi bir  problem doğmadan nasıl müdahale edilir?

Sağlıklı bir cilde sahip olmanın birinci kuralı cildi zararlı UV ışınlarından korumaktır. Bunun için güneşin ısısına bakmadan her gün muhakkak UV filtreli bir ürün kullanılmalıdır. Dermalogica’da bu inancımız doğrultusunda cilt tipine uygun farklı güneşten koruyucu ürünler ürettik. Genellikle yağlı ve sivilcelenmeye müsait cildi olanlar kalın ve yağlı hissinden dolayı güneş filtreli ürün kullanmayı tercih etmezler. Özellikle  bu tip ciltler için Oil Free Matte Block SPF 20 öneriyoruz. İçeriğindeki mikrosüngerlar  ciltteki yağ fazlasını emerek cilde gün boyu mat bir  görünüm  sağlarken ,cildi nemlendirir  ve güneşten korur. 

Balayı tatilinde her hangi bir yiyecekten dolayı ciltte meydana gelen sorunla nasıl müdahale edilir?

Gıdadan dolayı içten bir tepki başladığında ciltte kızarıklık, şişme, batma hissi başlar. Bu durumda cilde hiçbir şey yapmamak sadece soğuk havlu kompresi yapmak en doğru çözümdür. Muhakkak bir doktora danışılmalıdır.

Balayı cilt bakım çantasında neler olmalı?

Balayı cilt bakım çantasının olmazsa olmazı,

Special Cleansing Gel; köpüklü temizleyici

Sheeer Tint Moisturizer SPF 15; nemlendirici, kapatıcı ve güneş bloğu

MultiVitamin Body Block SPF 20; vücut için nemlendiricili blok veya Water Block Solar Spray SPF 30 suya dayanıklı vücut bloğu aynı zamanda kimyasal işlem görmüş saçları ve boyayı tuzlu sudan ve güneşten korur.

After Sun Repair; Güneş sonrası ciltteki kızarıklığı, kaşıntıyı rahatlatıcı cildi serinletici bakım

MultiVitamin power Recovery Masque; Vitamin A, E, C ve B5 ile cildi besleyici yulaf ile cildi rahatlatıcı maske.

Güneşte hassaslaşmış cildi rahatlatır kızarıklığı azaltır ve antioksidan özelliği ile güneşten oluşan serbest radikal hasarı azaltır. Kızarıklığın olduğu tüm bölgelerde kullanılır.

Balayı tatiline çıkacak gelinlerimize vücut peelingi ve nemlendirici ne önerirsiniz?

Peeling olarak Hydro Active Mineral Salts ‘u önerebilirim.%100 deniz tuzu ve yosundan oluşan ve kuru aromaterapik esansiyel yağlar içeren bu ürün kalınlaşmış cildi yumuşatırken kokusu ile tüm bedeni ve ruhu rahatlatır. Dermalogica Stress Relief Treatment Oil lavanta, sandal ağacı, portakal esansiyel yağları içeren cildi yumuşatıcı bakım yağ ile karıştırılarak kullanılabilir ya da her ikisi birlikte banyo küvetine ilave ederek derin rahatlama sağlar 

Güneşten yağlanan yağlı cilde nasıl bakım kürü  uygulanır?

Bu durumda ciltten birikimleri ve yağ fazlasını emen kil bazlı bir temizleyicinin çok faydası olacaktır. Yine killi bir maske cildi derinlemesine temizler. Cilt güneşe maruz kaldığı dönemlerde kalınlaşır, kendini yenilemeyi durdurur, bu da özellikle yağlı cilt için hiç de iyi olmaz. Gözenekler içinde biriken yağ fazlası gözenek ağzının tıkanması ile sivilcelere dönüşür, bunun için de ciltteki bu kalınlaşmadan kurtulmak gerekir. Bizim tavsiyemiz Daily Microfoliant’ı her gün muntazam kullanmaktır. Daily  Microfolaint içeriğindeki pirinç ile  ölü deri  hücrelerin ciltten atılmasını sağlarken aynı zamanda cilt tonunu aydınlatır. Güneşte oluşmuş ton farklılıklarını düzenler.

Güneşten kuruyan kuru cilde nasıl bakım kürü uygulanır?

Güneşte kuruyan cilde yoğun nem bakımı yapmak gerekir. Böyle bir dönemde nemlendiriciden daha yoğun nem sağlayacak özel bakıma ihtiyaç vardır. Bunun için serum ve maske ile cilt takviye edilmelidir.

Ev rejiminin yanı sıra Dermalogica Nemlendirici Microzone bakımı doğru olacaktır. Microzone bakımlar, cildin ihtiyacına göre her seferinde farklılaşan ve özellikle sadece ihtiyaç olan bölgeye yoğunlaşarak uygulanan 20 dakikalık çok özel bakımlardır. Genellikle zaman ve bütçenin daha zor ayrıldığı ve lüks olarak düşünülen cilt bakımına alternatif olarak geliştirilmiş, kısa, ekonomik ama sonuçları yoğun bakımlardır.

Gelinlerimizin sadece balayı tatiline özel olarak kullanacağı bir ürün söyleyebilir misiniz?

Evlilik hazırlıkları ve düğün çok mutlu bir dönem olmakla birilikte bayağı stresi bir dönmedir. Balayı tatilinde yüklenilen bu yoğun stresten hemen kurtulmak pek de kolay değildir.

Stress Relief Treatment Oil içeriğindeki %100 aromatik esansiyel yağlar ile bedeni ve ruhu rahatlatır. Özellikle akşamları gerginlik hissedilen omuzlar, tabanlar ve enseye hafif masaj yaparak uygulanır ya da daha derin rahatlama için banyo kuvvetine ilave edilerek sit banyosu görünümde rahatlama elde edilir.

Peki son olarak, bavul haricinde kol çantamızda 7/24 mutlaka taşımamız gereken bir ürün önerebilir misiniz?

Multi Active Toner sürekli yanınızda olması gereken bir üründür. Cildin neme ihtiyaç duyduğu her an cildi nemlendirmek için püskürtülerek cilde uygulanır. Makyaj üstünden de rahatlıkla kullanılabilir.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI