Ana SayfaYaşamDiana Vreeland belgeseli

Diana Vreeland belgeseli

Pek çoğumuz moda tarihini bilse de bu dünyaya "editörlük" mesleğini kazandıran ismi meraklıları dışında kimse bilmez. Eğer ileri bir zamanda moda sektörüne atılacaksanız mutlaka tanışmanız gereken biri var: Diana Vreeland…

Moda literatürüne "Moda Editörlüğünü" katmış olan bu muhteşem kadın hayatındaki pek çok kişiye ilham vermiş ve ilk kez insanlara "Gerçek güzellik nedir" sorusunu sormuştur,. Çocukluk yıllarında pek çok arkadaşı tarafından "Çirkin" olarak nitelendirilen geçmişin çirkin ördek yavrusu geleceğin efsane moda editörü güzellik konusundaki eksiğini okuyarak tamamlamaya karar vermiş. Bu hikayeyi kendi ağızıyla anlatan Vreeland, o günden sonra bir kadını güzelleştirecek bütün unsurların peşine düşmüş ve Shakespeare`den popüler kültür eserlerine kadar her dakikasını okuyarak geçirmiştir. Paris`ten Amekika`ya kadar gezen bu kadın, gördüğü bütün yenilikleri kafasına kazıyarak modayı yönlendirmiştir.

Moda akımına yepyeni bir bakış açısı kazandıran bu editörün "The Eye Has To Travel" isimli kitabı çıktığı ilk günden itibaren o kadar ili gördüki kitap Vreeland`in torununun eşi olan Lisa Immardona tarafından belgesel olarak çekildi.  Manolo Blahnik ve David Bailey röportajları bulunan kısa filmde Diana`nın kendi sesini de duyabiliyorsanız.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI