Ana SayfaYaşamDış Dünyaya Duyulan Özlem, İzleme Alışkanlıklarına da Yansıyor

Dış Dünyaya Duyulan Özlem, İzleme Alışkanlıklarına da Yansıyor

Yönetim Merkezi Türkiye’de yer alan ve ülkemiz dahil 57 ülkede, yüzlerce operatör üzerinden 65 milyon haneye içerik sunan SPI International, aylık “Türkiye Online İçerik İzleme Trendleri” çalışmalarıyla, ekranların ve izleme alışkanlıklarımızın nabzını tutuyor. SPI International’in Nisan ayı için açıkladığı “Türkiye Online İçerik İzleme Trendleri”, ülkemiz normalleşme sürecine hazırlanırken, ev dışı aktivitelerine duyulan özlemin, izleme alışkanlıklarını da etkilediğini gösteriyor.

SPI International, ülkemizde de seçkin TV platformlarının yanı sıra, yeni nesil dijital eğlence servisi Filmbox Live ile, istenen içeriği istenen her anda ve her ekranda online izleme özelliği sunuyor. Film ve dizi kanalı FilmBox’un yanı sıra, her yaşa ve merak grubuna hitap eden tematik belgesel ve eğlence kanal içerikleri, FilmBox Live ile izleyici isteğine göre her an TV, Smart TV, Tablet ve Akıllı Telefon ekranlarına geliyor. İçeriklere, internete bağlanabilen herhangi bir cihaz ile FilmBox Live websitesi, uygulaması veya FilmBox Live üyeliği sunan operatörler üzerinden ulaşılabiliyor.

“Nisan Ayı Türkiye Online İçerik İzleme Trendleri” hakkında bilgiler aktaran SPI International CMO’su Haymi Behar, toplumda kendini gösteren normale dönüş beklentisinin izleme alışkanlıklarına da yansıdığını ifade etti. FilmBox Live abonelerinin en çok izlediği 3 kanaldan, belgesel kanalı DocuBox’un izlenme oranında artış olduğunu ifade eden Haymi Behar, “Mart ve Nisan aylarını karşılaştırdığımızda, ilk üç sırada yer alan kanallar arasında DocuBox’a bir kayma olduğunu görüyoruz. Adrenalin sporları kanalımız Fast&FunBox ile konser ve müzik kanalımız 360 TuneBox’un izlenme oranlarında da artış var. Evde kalınan dönemde dışarıya olan özlemin artması nedeniyle dünyayla ilintili, gerçek yaşama dair izler taşıyan programlar daha revaçta. Yeni nesil oyun kanalımız Gametoon’un izlenme oranında da büyük artış var” dedi.

FilmBox Live üzerinden izlenen kanalların başında, film ve dizi kanalı FilmBox geliyor. FilmBox’un hemen ardından ödüllü belgeseller sunan DocuBox ve sanatsal ve bağımsız filmlerin kanalı FilmBox Arthouse izleniyor. Bu üç kanalı, sırası ile Fast&FunBox, FightBox, 360 TuneBox ve Gametoon kanalları takip ediyor. İlk üç sıra, kadın ve erkek aboneler açısından değişmiyor.

Gençler Sanat Filmlerine, Orta Yaş Adrenalin Sporlarına, Müziğe Ve Oyunlara Yöneldi
SPI International CMO’su Haymi Behar, ilginç bir veriye de dikkat çekti: “Bu dönemde 18-24 yaş arası izleyicilerin birinci tercihi, FilmBox Arthouse olurken; 35-44 yaş arası izleyiciler Fast&FunBox’la adrenalin dünyasına, 45-54 yaş arası izleyiciler ise 360 TuneBox’la müziğe yöneldiler. Öte yandan 25-34 ve 45-54 yaş gruplarının ikinci tercihi Gametoon oldu. 25-34 ve 55-64+ yaş gruplarının birinci tercihi ise film ve dizi kanalımız FilmBox. Bu kanalların genelinde, kadın izleyiciler ortalama olarak üçte bir, erkek izleyiciler üçte iki oranında.”

Evde Kalmaya Adapte Oldukça Çalışma Ve Eğlence Ritmimiz Değişiyor
Haymi Behar, kanalların peak (zirve) izlenme saatlerindeki değişimlerin de bir trendin işaretçisi olduğunu ifade etti ve “Kanallarımızın en çok izlendikleri peak izlenme aralıklarında da bir değişim var. FilmBox’un kemikleşmiş peak aralığı olan 20:00 – 24:00 saatlerinin yanı sıra, FilmBox dahil tüm kanallarda 15:00 – 18:00 saatleri arasında bir öbeklenme var. Filmbox’da 15:00 – 18:00 arası dizilere, 20:00 – 24:00 arası filmlere rağbet var. Evde kalmaya adapte oldukça, Ramazan ayı ve iftar zamanlarının da etkisi ile, ev içerisinde çalışma ve eğlence ritmimiz belirli bir düzene giriyor” dedi.

Keanu Reeves, Nisan Ayı Filmleri Arasında Tüm Yaş Gruplarında Birinci Tercih Oldu
FilmBox Live’da sunulan yüzlerce film ve dizi arasında, Nisan ayı içerisinde tüm yaş gruplarının en çok izlediği film, Keanu Reeves’in başrolü üstlendiği Exposed (Dedektif Galban) oldu. Film izleyicileri tercihlerini genelde suç, aksiyon ve dram türlerinden yana kullandı. Kadınların ve erkeklerin ilk üç film tercihi, aynı oldu.
 
İzleme İçin En Çok Mobil Telefon Kullanılıyor; Tablet Daha Az Ve Genellikleri Kadınlar Tarafından Tercih Ediliyor
Yüzlerce film ve diziyi izlenebilen, en parlak yıldızları, en sürükleyici öykülerle birleştiren birbirinden iddialı yapımlar sunan film ve dizi kanalı FilmBox’un yanı sıra, her yaşa ve merak grubuna hitap eden belgesel ve eğlence kanalları, FilmBox Live ile izleyici isteğine göre her an TV, Smart TV, Tablet ve Akıllı Telefon ekranlarına geliyor. İçeriklere, internete bağlanabilen herhangi bir cihaz ile FilmBox Live websitesi, uygulaması veya FilmBox Live üyeliği sunan operatörler üzerinden ulaşılabiliyor.
 

FilmBox Live aboneleri, Nisan ayında içerik izlemek için en çok mobil telefonlarını kullandılar. Tüm abonelerin yüzde 61’i içerikleri mobil telefonlarından izlerken, masaüstü bilgisayar ekranlarını tercih edenlerin oranı da yüzde 37 oldu. Tablet tercihi ise yüzde 2 olarak gerçekleşti. Mobil telefon üzerinden içerik izleyenlerin yüzde 37’sini kadınlar,  yüzde 63’ünü erkekler oluştururken; masaüstü bilgisayar ekranları tercih edenlerin yüzde 31’inikadınlar, yüzde 69’unu erkekler oluşturdu. Tablet tercih edenlerin yüzde 53’ü kadınlar, yüzde 47’si ise erkekler oldu.

Her yaşa ve her ilgi alanına uygun içerik, her zaman ve her ekranda FilmBox Live’da
FilmBox Live ile izleyebileceğiniz SPI International kanalları herkes için ilgi çekici içerik sunuyor.
Film ve dizi kanalı FilmBox’da, en parlak yıldızları, en sürükleyici öykülerle birleştiren birbirinden iddialı yapımlarla yüzlerce film ve dizi izlenebiliyor.

Doğa, bilim, insanlık ve kültür temalı belgesel ve dizi kanalı DocuBox HD, dünya kültürü, vahşi yaşam, tarih, popüler bilim ve çok daha fazlasını içeren ödüllü belgeseller ve nefes kesen yapımları en yüksek görüntü kalitesiyle ekrana yansıtıyor.

Dünyanın her yerinden artistik ve bağımsız film kategorilerindeki yapımların yer aldığı Filmbox Arthouse, Sundance, Rotterdam, Venice, Berlinale ve daha birçok ünlü festivallerden en yeni filmleri, belgesel tadında içerikleri ve kült yapımları ekranlara taşıyor.

Aksiyon dolu adrenalin spor kanalı Fast&Funbox HD, otomobil yarışları, motokros, sörf, snowboard, skateboad, wakeboard, kaya tırmanışı, bisiklet motokros (BMX), serbest stil motokros (FMX), paraşüt, kaykay, serbest koşu, base jumping ve çok daha fazlasını sunuyor.

Popüler müzikten fazlasını arayanların HD müzik kanalı 360Tunebox, rock’tan hareketli dans müziklerine, hip-hop’tan pop’a, indie rock’tan elektronik müziğe sürekli yayın yapıyor.

Oyun ve E-spor dünyasını ekranlara yansıtan Gametoon, yeni oyunlar hakkında ilk izlenimler, oyun ipuçları, E-spor turnuvaları, dünyaca ünlü streamerlar ve kendine has içerikleriyle Y kuşağı için tasarlanmış eşsiz bir program yelpazesi sunuyor.

Dövüş severlerin 1 numaralı kanalı Fightbox HD, Karate’den Kick-box’a, Juda’dan Jiu-jitsu’ya 40’tan fazla disipline ait karşılaşmaları, en yüksek görüntü kalitesinde HD olarak sunuyor.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI