Ana SayfaGüzellikDoğal Görünümlü Dudak Dolgu Uygulamalarına Dair Bilmeniz Gerekenler

Doğal Görünümlü Dudak Dolgu Uygulamalarına Dair Bilmeniz Gerekenler

Doğal, pürüzsüz ,dolgun dudaklar
 
Sizlerden en çok soru aldığımız doğal dudak dolgu uygulamaları hakkında önemli bilgiler paylaşacağım.
 
Küçük dokunuşlar ile kişilerin yüz hatlarıyla orantılı belli anatomik açıları gözeterek ideal , altın oranı yakalamayı hedefleyen dolgu uygulamaları ile daha çekici dudaklara kavuşmanızı sağlayabiliyoruz.
 
Dudak dolgusunu sadece hacimlendirme için değil, dudak kontürlerini belirginleştirme gülüş & kapanış asimetrilerini düzeltme yine dudak çevresinde mimik kullanımına bağlı gelişmiş barkod çizgilerini giderme, ifadeyi mutsuz gösteren ağız köşelerini düzeltme amacıyla uyguluyoruz.
 
Vermilyon hattı dediğimiz dudağın çerçevesini belirleyen kırmızı hat, eros yayı dediğimiz üst dudağın merkezinde yeralan kalp şeklinde oyuntu -burun dudak arası ve alt dudak çene ucu arası mesafe ve bunların kendi içinde oranları, yan profilden projeksiyonları dudak estetiği açısından önem taşır.
 
Dudaklar yüz ifadesinde önemli
 
Ağız köşelerinin zaman içinde kolajen, elastin ve hyaluronik asit kayıplarına bağlı aşağıya doğru sarkması, o hatta marionette çizgilerinin belirginleşmesi , dudakların hacim kaybederek kontürlerinin silikleşmesi kişileri olduğundan daha mutsuz, yorgun ve yaş almış gösterir.

Biz hekimler dudak estetiği denildiğinde ağız çevresindeki tüm bu estetik detayları gözeterek hastalarımızın ifadesini olumlayan yüz hatlarıyla orantılı kişileri daha çekici genç ve mutlu gösteren doğal dudak dolgu uygulamasını hedefleriz.

Günümüzde yaygın olarak hyaluronik asit bazlı dermal dolguları dudak estetiğinde yukarıda belirttiğim estetik sorunları gidermek amacıyla kullanıyoruz.

Hyaluronik asit vücudumuzda yaygın olarak bulunan, kendi molekül ağırlığının 1000 katı su tutma kapasitesine sahip cildin nem tutma kapasitesini arttıran, gençliğini ve canlılığını sağlayan önemli bir maddedir. Vücudun yapısında yer alan hyaluronik asit bazlı dolgular ile gerçekleştirilen dudak dolgu uygulaması ile “doğal, pürüzsüz , aynı zamanda ideal dolgunlukta ” sonuçlar elde edebiliyoruz.

 


 

“Kaç ml” değil hangi dolgu?

Hyaluronik asit bazlı dermal dolgular dudak estetiğinde farklı ihtiyaçları giderme özelliğinde çeşitlilik gösterir. yani her 1ml dolgu aynı hacim ve dokuda aynı etkiye özelliğe sahip değildir.

orta yüzde hatları belirginleştirmek ya da yorgun ifadeyi gidermek amacıyla derin planda kullandığımız lifting etkili dolgular ile dudak hacimlendrime ya da kontur belirginleştirme ya da jawline dediğimiz çene hattını belirginleştirmek için kullandığımız dolgular farklı özelliklere, akışkanlık ve vizkozitelere, doku altında farklı davranışlara sahiptir.

Dolgu uygulamasının hasta açısından daha konforlu geçmesi için işlem öncesi anestezi etkili topikal krem uyguluyoruz . dudak dolgu uygulamasında doğal ve sağlıklı sonuçlar elde etmek için dolgu uygulamasını aşamalı gerçekleştiriyoruz. ilk uygulamadan birsüre sonra hastamızı kontrole çağırarak ikinci aşamayı uyguluyoruz.

İşlem sonrası iğne giriş çıkşına bağlı hafif ödem ve kızarıklık görülmesi olağan olmakla birlikte önemli anatomik yapıları barındıran damar sinir yaralanma olasılığı bulunan tüm bu girişimsel estetik işlemlerin konusunda eğitimli hekimleriniz tarafından uygulanması konusunda bilinçli olmalısınız.

Dudak estetiğinde kullandığımız dermal dolguların kalıcılığı dolgunun çeşidine , kişilerin metabolizmasına ilaç kullanımı ve beslenme egzersiz gibi alışkanlıklarına bağlı olarak 8-12 ay aralığında değişmektedir.

Güzelliğe giden yol’ da önümüzdeki ay sağlıkla görüşmek dileğiyle.

Dr. Pelin Taşkıran
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI