Ana SayfaDüğünDüğün Bütçenizi Kontrol Altında Tutmanın 5 Yolu

Düğün Bütçenizi Kontrol Altında Tutmanın 5 Yolu

1. Çevrenizden Destek Alın

Düğünler pahalı organizasyonlardır. En yakın çevreniz düğün sonrası hediye almak yerine harcamalarınıza destek olmak isteyebilir. Bunun için düğününüzü planlamadan önce bir “dilek listesi” hazırlayıp yakınlarınızla paylaşabilirsiniz. Böylece kız kardeşiniz nikah şekerlerinizin alınmasına; arkadaşlarınız da toplanıp gelin arabanızın kiralanmasına yardımcı olabilir.

2. Öncelikler Önemli

Olmazsa olmazlarınızı belirleyin. Bütçeniz hem dünya markası bir gelinliğe, hem de tropik adalarda bir balayına yetmiyorsa sevgilinizle beraber oturup sizin için en önemli olan kalemleri belirleyin. Böylece diğer kalemlerde masraflarınızı kısarken, önceliklerinizde maliyet çıtanızı yükseltebilirsiniz.  


3. Erken Davranın

Önceden rezervasyon yaptırmanın her zaman büyük faydası olur. Mekanlar, organizatörler, müzik firmaları sezon öncesi konfirmasyonlarda çok avantajlı indirimlere giderler. Yüksek sezondan önce yapacağınız anlaşmalar bütçenizde büyük ferahlamalar yaratır.

4. İkramları Gözden Geçirin

Yemekli düğün organizasyonları bütçenizi aşıyorsa kapsamlı kokteyl veya açık büfe seçeneklerini değerlendirin. İki seçenek de size çok daha cazip fiyatlarla sunulacaktır.
Düğünlerin en büyük bütçesini limitsiz alkollü içecekler oluşturur. Kişi başı bütçeyi kontrol altında tutmak için, menünüzü ya limitli içki üzerinden alın veya misafirlerinizin alkollü içeceklerini kendilerinin ödeyip alacağı şekilde bir catering firmasıyla anlaşın.

5. Profesyonel Yardım Alın

Düğün planlamanızın başında bir organizasyon firmasından veya düğün danışmanından yardım alın. Anlaşmalı oldukları çözüm ortakları ile hem fazladan demo ödemelerinden kurtulursunuz, hem daha makul fiyatlara hizmet alırsınız. Ayrıca vakit kaybından ve kafa karışıklığından kurtulursunuz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI