Ana SayfaDüğünDüğün Dansı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Düğün Dansı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Düğün dansı dersi almak için çiftlerin dans konusunda deneyimli olmaları gerekiyor mu?


Hayır, düğün dansı için çiftlerin deneyimli olması gerekmiyor.  Gelin ve damadın becerilerine göre onları zorlamayacak ve estetik duracak koreografiler hazırlıyoruz. Basit hareketlerle oluşturduğumuz düğün dansında, hangi hareketi nasıl yapmaları gerektiğini öğretiyoruz.



Ders almaya düğünden ne kadar zaman önce başlanmalı? Kareografiye nasıl karar veriliyor?


Düğün tarihinden en az 1 ay önce ders almaya başlanmalı. Toplamda 4-5 derslik bir eğitim için uygun tarihler belirlenmiş olursa, bu programda esneklik de yapılabilir.
Düğün dansı koreografisi için öncelikle çiftlerin düşüncelerini, hayal ettikleri dansı anlatmalarını tercih ediyoruz. Ardından müzik seçimini yapıyor, gelinlik, mekan gibi detaylar da göz önünde bulundurularak düğün dansı koreografisini yazıyoruz

Öncelikle hangisi belirleniyor, müzik mi yoksa dans konsepti mi?


Müzik ve dans konsepti seçimini çiftlerin tercihine bırakıyoruz. İstenilen bir müzik var ise, müziğe göre dans, istenilen bir dans varsa da dansa göre müzik seçimi yapabiliyoruz. Müzik konusunda karasız olan çiftlere müzik seçiminde yardımcı oluyoruz.



Düğün dansında en çok tercih edilen tarz hangisidir?


Düğün dansı alt yapısında tipik rumba teknikleri görebilirsiniz. Ama düğün dansı rumbanın biraz daha basitleştirilmiş halidir. Gerçi vals tercih edenler de olabiliyor. Gelinlik ya da smokin modelleri uygun olan çiftlerimiz daha hızlı parçaları tercih edebiliyor. Zeybek gibi daha geleneksel tercihler yapanlar da var. Dans ve müzik ne olursa olsun, elimizden geldiğince çiftlere uygun hale getiriyoruz.

Mesela tango yapmak isteyen çiftler çıkıyor mu karşınıza?

Elbette oluyor ama tango daha çok ayak hareketleriyle süslenen bir dans olduğundan çok tavsiye etmiyoruz. Tango müziği ile bir uyarlama yapılabilir ancak uzun ve kabarık gelinlik modellerinde tango kendini göstermeyecektir. Tangoyu mini gelinlik giyecek gelinler rahatlıkla düşünebilirler. Ya da düğün değil de, nişan veya düğün sonrası bir eğlence söz konusu olduğunda, yani daha sade kıyafetler giyildiği bir kutlama söz konusuysa tabii ki tango uygun olacaktır.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI