Ana SayfaDüğünDüğünden önce estetik operasyonlar

Düğünden önce estetik operasyonlar

Gelinler mutlu bir evliliğe adım atmadan önce gelinliğin modeline göre estetik yaptırıyor. Bu sene moda olan gelinlikler genel de straplez ve mini modeller. Bu tasarımı tercih eden gelinler ise soluğu estetik merkezlerinde alıyor göğüslerine şekil verdiriyor, çarpık bacaklar düzeltiliyor. Prof.Dr. Erol Kışlaoğlu gelin adaylarının tercih ettiği ameliyatları anlattı:
Size özellikle kaç yaş arasında gelin adayları  geliyor?  
 

25  ila 40 yaş arası.

20’li yaşlardakilere neler, 30’lu yaşlardakilere daha çok neler yapıyorsunuz?

20’li yaşlar:meme protez, burun estetiği, çarpık bacak ve liposuction.koltuk altı terleme tedavisi.
30’lu yaşlar:  botox, dolgu peeling, meme protez,liposuction ve meme topatlama. koltuk altı terleme tedavisi.

Bu yaz evlenecek olan gelin adayları en çok hangi estetik ameliyatları tercih ediyor?

Gelin adayları gelinlikle kusursuz görünmek için özellikle yüzlerinin ve göğüslerinin çok iyi olmasını ister. Güzel ve kusursuz bir yüz için mimik kırışıklığı, kaş kaldırma, göz kapağı operasyonlarına başvuranlar, hemen her modelde göğüs kısmı vurgulanan gelinliği olabildiğince iyi taşımak için göğüslerinin dikleştirilmesini, küçük göğüsten şikâyet edenler de büyütülmesini istiyorlar. Ayrıca bu sene mini etek modellerinde gelinlikler moda olduğu için, diğer senelere oranla çok daha fazla bacak estetiği ve kalça kaldırma operasyonları ile de gelenler oluyor! 


Bacak ve popo estetiğini hangi yöntemle yapıyorsunuz?

Liposuctıon, Liposhapıng, Liposculpturing, Body Countring… tüm bu deyimler vücudun çeşitli  bölgelerinden yağ alınıp gene vücudun değişik yerlerine konarak yüz gençleştirme, meme dikleştirme, kalça şekillendirme, çarpık bacak düzeltme gibi pek çok operasyon gerçekleştirmekteyiz. Özellikle yüz bölgesinde lipofilling ( yağ doldurma) işlemleri başarı ile yapılmakta ve sadece yağ doldurarak yüz gençleşmektedir. Ayrıca  genç ve zayıf kızlarda eğer bacaklar çarpık (yani,o bacak , parantez bacak , x bacak şeklinde ise ) diz içlerinden  yağ alarak ve dizin alt bölgelerine yağ doldurarak bu durumları düzeltmek mümkündür, aynı seansta basen ve üst bacaklardaki fazla yağları da alarak , bacaklara daha düzgün ve güzel bir şekil vermek mümkün olur.

Eğer aday çok zayıf ise çarpık bacakların iç yüzüne silikon protezlerde konulabilir.Bu şekilde de çarpıklık düzeltilebilir. Popoda ise son dönemde çok moda olan lopez kalçası, dolgun çıkık popo uygulaması yine lipofilling ile yani başka bölgeden aldığımız yağı popoya enjekte ederek poponun daha dik ve dolgun görünmesini sağlamaktayız. Yani Lipofilling ile belli bölgelerden yağ alıp, belli bölgelere yağ vererek (lipofilling,liposuction) vücudu adeta bir heykel gibi yeniden şekillendirmek mümkün.
operasyon hastane koşullarında yapılır ve kişi aynı gün çıkabilir. 3 hafta sonra gelinliğini rahatlıkla giyebilir.balayına çıkabilir.

Bacak germe Uyluklarda(bacak içlerinde) derinin gevşemesi ve sarkması işle birlikte olan yağlanmalara sadece Liposuction ile tatminkar sonuç sağlanmaz. Bu gibi olgulara karın germe ile birlikte veya ayrı olarak bacak germe ameliyatı yapılır.

Bacak germe ameliyatı genel anestezi altında hastanede yapılan bir ameliyattır. Ameliyat 2-4 saat sürer ve bir gün hastanede yatılır.10 gün kadar evde istirahati gerekir. 15 gün sonra yavaş yavaş normal hayata dönülür. Ameliyata kasık çizgisinde bacak içlerine doğru kesi yapılarak fazla yağ ve deriler kesilip atılarak bacak derisi yukarı çekilerek kasığa dikilir. Dikiş izleri kasık çizgisinde ve mayo içinde kalır. Üst bacaklar daha ince, daha gergin ve daha düzgün bir hale gelir.

Kişinin bacağında iz kalıyor mu? Ameliyat olduğu anlaşılıyor mu? 

İzler belirsizdir.

Kişi ameliyat olduğunu söylemezse damat adayı anlamayabilir mi?  
 

Kesinlikle anlayamaz.

Bacak ve popo ameliyatlarından ne kadar zaman sonra kişi normal yaşantısına dönüyor?

 Lipofilingde Ertesi gün normal hayatına döner ancak ödemin ve morlukların geçmesi 3 hafta sürer.germe işleminde  2 hafta sonra.


Meme ameliyatları  ne kadar sürüyor? Düğünden ne kadar zaman önce yapılması  gerekiyor? 
 

Protez 3 hafta, küçültme toparlama 3 – 6 ay evvel
Meme protezi ameliyatı genel anestezi ile hastane şartlarında yapılan bir operasyon. Meme başındaki renkli yuvarlağın kenarından girilerek silikon meme kasının arkasına yerleştirilir. Doğal bir görüntü elde etmek için içi jel olan protezler tercih edilir. Ameliyat sonrası hiç iz kalmaz. Protezi değiştirmeye gerek kalmadan ömür boyu kullanırsınız, patlaması söz konusu değildir.
Hasta, operasyon sonrası  aynı gün hastaneden ayrılıp eve dönebilir. 2-3 günlük bir dinlenme sürecinden sonra normal hayata devam edebilir. Bir ay sonra meme tamamen doğal bir görüntü kazanır. Dokunulduğunda normal bir memeden hiçbir farkı yoktur.

 

Göğüs dikleştirme ameliyatı  için nasıl bir süreç gerekli?

Göğüs dikleştirme ameliyatlarında göğsün forma girmesi vakit alacağından 3-4 ay önce yapılması  uygun olur. Yani şimdi yaptıran bir kişi Ağustos ayı sonunda balayına rahatlıkla çıkabilir.  

Balayında herhangi bir sorun oluşur mu?

Göğüslere uygulanacak operasyonlar için, ameliyat ve düğün töreni arasındaki zamanlamaya dikkat edilmesi durumunda balayında herhangi bir sorunla karşılaşılmayacaktır.

Bacak ve göğüs ameliyatlarından sonra denize, havuza girmek, yüzmek ne kadar zaman sonra mümkün? 

3 hafta yeterlidir.


Kişi kombine ameliyat yaptırmak isterse, yani hem bacak hem göğüs, bu ameliyat ne kadar sürer? İyileşme süresi ne kadardır?

Ne yapılacağına bağlı değişebilmekle beraber.
Göğüs:30 dk – 3 saat
Bacak: 45 dk – 2 saat
Popo: 1 – 2 saat


INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI