Ana SayfaGündemDünya Gündemine Oturan ‘Pickleball’ Şimdi Hillside City Club’da!

Dünya Gündemine Oturan ‘Pickleball’ Şimdi Hillside City Club’da!

Sürükleyici ve eğlenceli yönleri ile öne çıkan bu yeni nesil raket oyunu son zamanlarda Leonardo DiCaprio’dan Bill Gates’e, Serena Williams’tan Jamie Foxx’a kadar birçok ünlü ismin tutkunu olmasıyla gündeme geldi.
 
 
Dünyadaki son trendlerle ders programlarını şekillendiren Hillside City Club, Pickleball ile üyelerine yepyeni bir deneyim daha sunuyor. Pandemi sırasında, bir milyondan fazla Amerikalının oynamaya başladığı ve şu anda toplam sayısı yaklaşık beş milyona ulaşan sporun mottosu “öğrenmesi kolay, ustalaşması zor”. Amerika’daki en hızlı büyüyen sporlardan biri olarak kabul edilen Pickleball’un şöhreti, ünlü basketbol oyuncusu Lebron James’in bir pickleball takımını satın alacağının duyurulması ile daha da arttı.   
 
Peki, nedir bu pickleball?
 
Pickleball, 1965 senesinde Washington’da yaşayan üç babanın golf oynamaktan sıkılan çocuklarını eğlendirmek için keşfettikleri bir raket oyunu olarak doğdu. Tenis, badminton ve masa tenisinin karışımı olan pickleball, çiftler veya tekler olarak, beceri seviyesi ve yaşı ne olursa olsun herkes tarafından deneyimlenebiliyor. Ünlü komedyen Ellen DeGeneres’in bir takıntısı haline geldiğini ve oynarken çok keyif aldığını dile getirdiği Pickleball için tenis raketinden daha küçük ancak masa tenisi raketinden daha büyük boyuttaki bir raket kullanılıyor. Tenis ve badminton kortları Pickleball için uygunken, düz bir zemine kurulan portatif bir ağ ve bantlar ile de oyun için alan yaratılabiliyor. Toplam oyuncu sayısı dünyada beş milyona ulaşan bu yeni nesil raket oyununun, zamanla kitlesini daha da genişleteceği tahmin ediliyor.
 
Eğlenceli yönü ve kolay oynanabilirliğiyle adını öne çıkaran pickleball, ünlü tenisçi Serena Williams’ın da favorisi.  Kendisini bir ‘pickler’ olarak tanımlayan Bill Gates ise pickleball’u ilk keşfedenlerden.
 
17 Ocak Salı günü lansmanı, Türk milli tenisçi Çağla Büyükakçay’ın gerçekleştirdiği açılış maçıyla yapan Hillside City Club’da, Hillsider’lar diledikleri zaman kulüp içerisinde Pickleball oynayarak bu yeni akım sporunu keşfedebilecekler. 
  
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI