Ana SayfaGündemElton John ve Venedik Belediye Başkanı Tartıştı

Elton John ve Venedik Belediye Başkanı Tartıştı

Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro’nun, çocuklara toplumda insanlara karşı ayrımcı olunmaması gerektiğini anlatan 49 kitabı okullarda yasaklatacağını açıklaması tartışmaya yol açtı.  

Brugnaro, eşcinsel aile kavramını çocuklara normal şekilde dayatılmasının yanlış olduğunu söyledi. Brugnaro, gelen tepkiler üzerine yasaklanan kitap sayısını 2’ye düşürdü.

Francesca Pardi’nin “Piccolo Uovo (Küçük Yumurta)” ve Ophélie Texier’in “Jean a deux mamans (Jean’ın iki annesi var)” adlı kitaplarını yasaklattı.

Belediye başkanına en sert tepkiyi verenlerden biri de eşcinsel evlilik yapan ve taşıyıcı anne yöntemiyle iki çocuğu bulunan İngiliz sanatçı Elton John oldu.

Elton John, eşcinsel ebeveynleri anlatan çocuk kitapları yazarı Todd Parr’ın “The Family Book (Aile Kitabı)” adlı kitabının kapağının resmini, “Bu, Furnish-John ailesinin favori hikaye kitaplarından biridir. Tüm şekil, boyut ve renklerde aileleri kapsayan bir dünyayı anlatıyor. Ve her şeyden önce, ailenin bir sevgi meselesi olduğunu. Bizim çocuklarımız bu kitabı çok seviyor”  notuyla Instagram hesabından paylaştı.

John ayrıca belediye başkanının, çocukları hoşgörülü bir dünyaya teşvik etmek yerine, ayrımcı ve cahil bir topluma teşvik ettiğini savundu ve Venedik’in sular altında kalma riskine  "Muhteşem Venedik gerçekten batıyor, ancak ‘hödük ve yobaz’ Brugnaro’nun sebep olduğu kadar hızlı değil” sözleriyle gönderme yaptı.

Belediye Başkanı bu tepkiler üzerine Twitter hesabından “Venedik belediye başkanı özgür bir insandır ve sizin aşağılamalarınızdan korkmuyor”  diyerek yanıt verdi.

Brugnaro, ayrıca Elton John’un düşüncelerini zengin kibriyle insanları aşağılayarak savunduğunu söyledi ve ünlü şarkıcıya, Venedik’i gerçekten bu kadar seviyorsa bu kente para yardımı yapmasını söyledi.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI