Ana SayfaYaşamEngelli Genç Sanatçının İsyanı

Engelli Genç Sanatçının İsyanı

Karşıyaka`da yaşayan bale sanatçısı Bora isimli genç, geçirdiği bir kaza sonucu hayatına engelli olarak devam etmek durumunda kaldı. Engelli farkındalığını sağlamak için sosyal medyadan kısa videolar paylaşmaya karar veren genç sanatçı, bu paylaşımında çektiği binlerce zorluktan sadece birini anlattı. Kısa sürede binlerce kişi tarafından beğenilen ve paylaşılan videoda, evine ulaşmak için kaldırıma çıkması gereken Bora, engelli vatandaşların kullanması için yapılan rampaları yola park eden araçlar nedeniyle kullanamamasından yakınıyor.

Vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Bora şu sözlerle içinde bulunduğu duruma isyan ediyor:

" Engelli hale gelmeden önce bu devletin kadrolu bir bale sanatçısıydım. Bedenimi normal bir insandan çok daha iyi kullanabilen bir insandım. Şimdi tekerlekli sandalyeye mahkumum. Engelsizken bir araba sahibiydim. Hiç bir zaman arabamı bir rampanın önüne park etmedim… Bu söylediklerim küçük bir isyandı. Sizlerle paylaşmak istedim. Vaktinizi çaldığım için özür dilerim. "

Karşıyakalı Bora kardeşimiz farkındalığı sağlamak adına kısa bir video çekmiş. Engellilerin yaşadığı binlerce zorluk içinden sadece biri. Nedeni, niçini çok net açıklamış.

Posted by Karşıyaka on 2 Ekim 2015 Cuma

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI