Esmod`un 170. yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen “Remember the Future” (Geleceği Hatırla) temalı özel defile Paris’in ardından İstanbul’daydı. Moda dünyası ve cemiyet hayatının yoğun katılımıyla gerçekleşen gecenin sürpriziyse defilenin sonunda tanıtılan ESMOD öğrencileri tarafından giydirilmiş insan dostu robotlardı.
170 yıllık geçmişiyle dünyanın en eski moda okulu ESMOD, 22. destinasyonu olarak İstanbul’u seçti ve diğer ülkelerle birebir aynı müfredatı takip ederek kapsamlı bir eğitim vermeye başladı. ESMOD’un 170. yılı kutlamaları kapsamında gerçekleştirdiği “Remember the Future” (Geleceği Hatırla) temalı defile, Paris’in hemen ardından, dün gece (7 Temmuz 2011) W Hotel’de İstanbullu moda tutkunlarıyla buluştu.
22 ülkede var olan ve 170 yıldır moda dünyasına kilit isimler kazandıran ESMOD’un öğrencileri geleceği “hatırlayarak” kreasyonlarında “akıllı”, ısıyı tutan, elektromanyetik dalga engelleme özelliğine sahip, photoluminescent kumaşlar kullandılar. Tasarımlar genel olarak etnik, şehirli, star ve şık olmak üzere dört tema etrafında toplanmıştı. Defilede ESMOD İstanbul’un birinci sınıf öğrencilerinin hazırladığı beş siyah elbise ve bayan, erkek couture tasarımların yer aldığı 80 kıyafet sergilendi.
Moda ve cemiyet dünyasından birçok ünlünün takip ettiği defilenin ardından Fransız Aldebaran firması tarafından insanlara yardım etmek üzere geliştirilmiş ve ESMOD Paris öğrencileri tarafından “insan ruhu” katmak üzere yeniden tasarlanmış 60 cmlik Nao isimli robotlar tanıtıldı.