Ana SayfaModaEşsiz Bir Akım: Harajuku Sokak Modası

Eşsiz Bir Akım: Harajuku Sokak Modası

Harajuku sokak modası, ismini Tokyo‘nun Harajuku semtinden alıyor. Harajuku, 1980’lerde, Omotesando sokağının (çeşit çeşit kafenin ve giyim mağazalarının bulunduğu bir sokak) Pazar günleri araba trafiğine kapatılmasıyla ünlü olmaya başladı. Böylece Pazar günleri çılgın gençler sokak sanatçılarını izlemek için sokağa akın ediyordu. Bu şekilde yaratıcılığın, sanatın ve performansın buluşma yeri haline gelen Harajuku, gençlerin kendi eşsiz tarzlarını oluşturmasına da önayak oldu.

Harajuku sokak modasının özü, değişik tarzda kıyafetleri kombinlemek ve tamamen ruhu yansıtmak. Harajuku’da çoğu yerde olduğu gibi mağazalar gençlerin ne giyeceğine karar vermiyor; gençler mağazaların ne satacağını belirliyor. Giysiler genelde kat kat giyiliyor, mağazadan alındığı gibi kullanılmıyor, modifiye ediliyor ve bolca aksesuarla destekleniyor. Buna örnek olarak, Punk giysilerin okul giysileriyle veya Gotik akımından tarzların tasarım parçalarla kombine edilmesi örnek gösterilebilir.

Bu moda yalnızca tek bir çizgide ilerlemiyor; bolca çeşidi var. TokyoFashion.com’un sokak modası fotoğraflarından esinlenerek bu tarzların birkaçını inceleyebiliriz.

Hazırlayan: Işınsu Unaran

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI