Ana SayfaGüzellikEstetikte Son Trendler

Estetikte Son Trendler

Yaz sezonun yaklaşması ile beraber Türkiye plastik cerrahi sezonu en yoğun dönemine giriyor.

Op. Dr. Tunç Tiryaki: `Bir kadının evrende gözünü parlatan iki şey vardır, biri aşık olmak diğeri ise silikon.`

Bikini sezonu öncesi estetikdeki son trendleri, en yeni teknolojileri, hangi estetiklerin daha çok tercih edildiklerini, bunların avantaj ve dezavantajlarını, kısacası konuyla ilgili merak edilen herşeyi; Plastik ve Estetik cerrahide geliştirdiği yeni tekniklerle dünya çapında başarılara imza atan Op. Dr. Tunç Tiryaki`ye sorduk.

Estetikte son trendler neler? Yaz öncesi hazırlıklar başladı mı?
Pik sezondayız. Genel değişiklikler ve sezonsal değişiklikler vardır. Türkiye’de plastik cerrahi sezonu yaz aylarına hazırlıkla beraber şubat ve haziran ayları arası pik yapar sonra hafifler.

Şu aralar en sık yapılan ameliyatlar silikon (meme büyütme, meme toparlama) karın germeler, liposuctionlar, yaz aylarına ve bikinilere yönelik daha çok. Yaz sonu eylül ekim gibi ise yüz ameliyatları ön plana çıkar: kök hücre, askılar, burun ameliyatları, yüz germeler vs. Sezonsal olarak bunlar ön planda ve şu anda en çok silikon ameliyatı yapıyoruz diyebiliriz.

2011’de ne gibi trendler var?

Artık öyle dönemsel trendler yok. Her ameliyata yönelik belirli değişiklikler var ama genel bir trend olarak artık her şeyin daha normale ve doğala dönmesi. Kimse yaptırdığı ameliyatın fark edilmesini istemiyor. Herhangi bir ameliyat fark ediliyorsa, başarısız bir cerrah sayılıyorsunuz. Bu yüzde çok önemli vücutta belki daha da önemli. En iyi örneğini silikonlarda yaşıyoruz. Aynı sebepten dolayı da artık normal burun ameliyatı yerine, daha çok burun ucu ameliyatı yapmaya başladım. Bu ameliyat ile kemiğe hiç dokunmadan sadece burun ucundaki kıkırdaklarla uğraşarak burun zarifleştiriliyor. İnsanlar farkı çok fazla hissedemiyor çünkü burun aynı burun olarak algılanıyor, yalnızca ucunda yapılan değişiklik ile zarifleşiyor. Bu şekilde yapılan burun ameliyatları da şu sıralar çok popüler.

Burun ucu ameliyatlarının acısı diğerine oranla daha mı az oluyor? Ameliyat süresi ile iyileşme süresi fark ediyor mu?
Tabi ki. Yarım saat sürüyor, narkoz almıyorsunuz. Lokal anestezi ile gerçekleştiriliyor. 5-6 gün flaster yerleştiriliyor. İyileşme çok çabuk oluyor ve kalıcı.

Peki ya burun asma ameliyatları?

Aynı şekilde doğallık ve normale yakın olma isteği nedeniyle bu ameliyatlar da şu sıralar çok trendi. Sadece 15 dakika sürüyor. Örneğin cuma günü ameliyatı yaptırıyorsunuz, hafta sonu 2 gün flaster takıp, pazartesi işe yeni burununuzla gidiyorsunuz. Ama tabi ki askının burun ucu ameliyatlarına göre dezavantajı daha sınırlı sonuçlar ortaya çıkması. Sadece hafif bir burun ucu düzelmesi bekleniyorsa sonuç harika oluyor.

Göğüs ameliyatlarında da değişiklikler söz konusu. 3 yıl önce yerleştirdiğimiz silikonlar ortalama 300 cc iken şimdilerde 200 – 220 cc. Üçte bir küçülmüş durumda. İnsanlar daha doğal istiyor. Kesinlikle fark edilmesin istiyor. Artık büyüklükten ziyade şekille ilgileniliyor. Bu değişiklik bilinçlenme ile geliyor bir bakıma.

Silikon ameliyatı:

45 dakika süren 20-25 dakika bir göğüs başına süren, hastanede kalmayacağınız, aynı akşamüstü eve çıkabileceğiniz, 3. gün banyo yapabileceğiniz ve işe gidebileceğiniz bir ameliyat.

Karın germe ameliyatı:
Çok ağrılıdır, 3 hafta dik duramazlar diye anılan bir ameliyatken şimdilerde çok daha kolay gerçekleşiyor. Bunun sebebi ise ameliyat sırasında karın duvarına kendisini yavaş yavaş bırakan ağrı kesicilerden zerk ediyoruz, dolayısıyla karın germe ameliyatları sıfır ağrılı ameliyatlar haline geliyor. Aynı şekilde 3. gün banyo yapılabilir 5. gün işe gidilebiliyor.

Burun ameliyatları:
Bu da ağrılı bir ameliyat olarak bilinirdi. Artık tampon yok, onun yerine burun içine şeklini alan özel süngerler yerleştiriliyor. Sonrasında da kolaylıkla alınıyor.

Artık her şey daha kolay sanki?
Çok daha kolay ve çok daha lezzetli.

Eskiden silikon ameliyatları tam kas altına koyduğumuz için çok ağrılıydı ama artık sadece üst kısmını kas altına yerleştiriyoruz, alt kısmının oraya konması gerekmiyor.

3D teknolojisi* ile ameliyat sonrasında nasıl bir görüntüye sahip olacaklarını hastalarınız önceden görebiliyor sanırım? 

Meme ameliyatlarında kadınların en büyük korkusu gayri tabi sonuçlar. Çok büyük olması, çok küçük olması. Eskiden kadının bu konuda bir kontrolü yoktu halbuki bu sonuçta onun vücudu. Benim tadıma güvenmemesi gerekiyor. Bu 3D teknoloji ile artık kadınlar ameliyat öncesinde sonucu görebiliyor. Cihaz ilk olarak kişinin vücudunun 3 boyutlu fotoğrafını çekerek milimetrik hesaplara göre vücudun hak ettiği implantı seçiyor. Örneğin ölçüm sonrası cihaz `sizin vücudunuz 225 cc’yi kaldırır` diyor, implantların küçülmesinin bir nedeni de bu aslında. İnsan hata faktörü ortadan kalkıyor. Daha sonra ise hastanın vücudu 3 boyutlu olarak simule ediliyor. Kişi 3 boyutlu olarak ameliyat sonrası nasıl olacağını önceden görebiliyor. Dolayısıyla bu cihaz kadınların ameliyata karar vermesini çok daha kolaylaştırmış oluyor.

Göğüs büyütme ameliyatlarında ne gibi seçeneklerimiz var?
Şu anda üç çeşit göğüs büyütme ameliyatı var. Hazır dolgu, kendi yağınızla ve silikonla. Bunların her birinin kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Yani bu şu demek ki aslında biz hepsini uyguluyoruz.

Tek tek üzerlerinden geçmek gerekirse her birinin avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Hazır dolgu:
Avantajı hazır dolgu, burada 10 dakika gelip hemen iğne ile koyuyorsunuz. Ama bunun ciddi problemleri var. Bir kere çok pahalı, ikincisi bir sene sonra yok ve sert oluyor.

Kendi yağınızla:

Kendi yağından yapmak çok hoş bir teknoloji. Dünyada son 10 senedir yapılıyor, Türkiye’de ise son 3 senedir yapılıyor. Başarılı sonuçları var. İğnelerle hangi bölgenizde yağ fazlası varsa oradan yağlar öldürmeden düşük basınçla alınarak göğse iğneyle yerleştiriliyor. Miktarına bağlı olarak lokal anestezi ile de yapılabilir, genel ile de. Yağı nereden aldığınıza bağlı olarak değişiyor. Yağı arkadan alıyorsak genel, önden alıyorsak lokal anestezi ile gerçekleşiyor. Toplam 1 – 1.30 saat süren bir iş. Bir taşla iki kuş vuruyorsunuz. Hem istemediğiniz yağlardan kurtuluyor, hem de onları istediğiniz yere vermiş oluyorsunuz. Ne gibi problemleri var dersek de, sağlık açısından bir problemi yok. Amerika plastik cerrahi çok konservatif bir dernek olsa da 2009’da yağ ile göğüs büyütmeyi onaylamanın ötesinde önermeye başladı. Ama tabi bazı kısıtlamalar var. Fazla yağınız yoksa bunu yapamıyorsunuz. İkincisi bir cup büyüyor göğüs, çok büyük göğüs istiyorsanız o zaman silikona dönmek lazım. Göğüs bozukluğunda da kullanılmıyor. Ama tipik Akdeniz vücut yapısı için harika bir yöntem.
  
Silikonla:

Silikon ise bu işin altın standardı. Çok kolay bir ameliyat, 45 dakika sürüyor, akşamına çıkabiliyor, 3. gün normal hayatınıza dönebiliyorsunuz. Çok güzel şekil verebiliyorsunuz ve artık kullanılan implantlar hayat boyu sürüyor. Çıkarmanız veya yenilemeniz gerekmiyor. Hamileyken, doğumda ve emzirmede çıkarmanız gerekmiyor. Memenin arkasına koyduğumuz için ultrason, mamografi hiç alakası yok. Açıkçası silikon ameliyatının hiçbir problemi yok. Ben göğsümde silikon istemiyorum gibi bir takıntı haricinde bir dezavantajı yok. Çok nadir de olsa ( %1- %2) vücudun silikonu reddetme ihtimali var. O bile olsa küçük bir işlemden daha geçerek bunu halletmek kolay. Bu işin altın standardı bence, muhteşem bir ameliyat. Bir kadının evrende gözünü parlatan iki şey var, biri aşık olmak diğeri ise silikon.

* Ameliyat sonrası nasıl bir sonuç ortaya çıkacağını önceden görmenizi sağlayan 3D teknolojisinin nasıl ilerlediğini görmek için fotogaleriye tıklayınız.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI