Ana SayfaDüğünEvlilik öncesi bakım

Evlilik öncesi bakım

En özel gününüzde çok daha güzel gözükmek için bir çok bayan estetiğe başvuruyor. Sizin için Plastik cerrahi konusunda ülkemizdeki en deneyimli isimlerden biri olan Prof. Dr. Deniz İşcen‘e merak ettiğiniz herşeyi sorduk.

“Düğün öncesinde en büyük talep yüz güzelliği ile ilgili işlemlere oluyor. Genel olarak 20-30’lu yaşlardaki genç kızların burun ameliyatlarına, 30 üzerinin ise yüz güzelliği ile ilgili diğer işlemlere yöneldiğini söyleyebiliriz” diyor.  İstanbul Bilim Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı olan Deniz İşcen’e göre, evlilik hazırlığında olanlar öncelikle doğuştan gelen ama pek beğenmedikleri yönlerini değiştirmek istiyorlar. Bu aşamada, kepçe kulak, burun ya da dudak damak yarıkları gibi yüz güzelliği ile ilgili estetik ameliyatlar çok talep görüyor. “Bu derece önemli ameliyatlar yaptırırken, ameliyat sonrası oluşacak şişlikleri ve yara izlerini de hesaba katarak erken harekete geçmek çok önemlidir. Düğün gibi özel bir organizasyon nedeniyle oldukça hassas ve heyecanlı olan kişilere, burun ameliyatı gibi önemli operasyonları düğün tarihinden 6 ay önce yaptırmalarını öneririm. Çünkü bir burun ameliyatı, en güzel şeklini 6 ay sonra alır” diyen İşcen, ameliyat niteliği taşıyan müdahalelerin en geç 3 ay öncesinde sonuçlandırılmasını öneriyor.

35 yaş sonrasında ilk kez evlenecek ya da ikinci, üçüncü evlilikleri için imza atacak kişilerin, yılların izlerini silebilmek, daha genç, dinlenmiş bir yüz yaratabilmek için doktorlara başvurduklarını belirten Deniz İşcen, liposuction, meme büyütme ya da küçültme ve yüze yönelik dolgu, botoks gibi uygulamaların da düğün öncesinde sıkça talep edildiğine dikkat çekiyor. Liposuction uygulamasını düğüne 3 ay kala yapmak uygundur ama 1 ay kala yapılsa bile izler gelinliğin altında gizlenebilir. Evlenecek kişilere, uygulama öncesinde müstakbel eşlerinin fikrini almalarını ve yapılacak işleme birlikte karar vermelerini öneririz. İğne ile gerçekleştirilen botoks, dolgu gibi uygulamalarda da düğün tarihine 1 ay kala bile genç bir bakış yaratılabilir. Burada önemli olan, heyecanlı zamanlarda çok abartılı uygulamalar yapmaktan ve sağlığı riske atacak yeniliklerden kaçınmaktır. Gelin adaylarının talebi, dozunda kullanılan, sağlığa zarar vermeyecek işlemlerle, doğal güzellik uygulamalarına yönelmek olmalıdır. Böylece ruhen huzurlu ve bedenen genç, sağlıklı bir şekilde herkesin en güzel haliyle gelin olması mümkün olur.

Masum Ama Çekici Dudaklar…
İdeal Dudak Dolgusu,
Dudak – Yüz Oranlarını Bozmayandır

– Dudak güzelliğinde beklentiler yaşlara göre farklılık gösteriyor mu? Daha güzel bir gülüş için hangi tedavileri önerirsiniz?

– Gençler özellikle dudaklarının inceliği, orta ve ileri yaş grubu ise üst dudağın üzerinde oluşan dikey çizgiler ve rujlarının bu çizgilerinin içine kaçması şikayeti ile geliyorlar. Bazı kişiler ise bir şikayetleri olmamasına rağmen, düğün öncesinde daha çekici bir gülüş yaratmak isteyebiliyorlar.

İnce dudak:
Gençlikte insan dudakları daha dolgun olsun istiyor, özellikle üst dudak ince ve içe dönükse biraz kalınlaştırmak güzel duruyor. Ben asla dudakların çok şişirilmesinden yana olmadım. Caddelerde gördüğümüz şişkin dudaklı hanımları güzel bulduğumu söyleyemem. Dudak yüzle uyumlu olmalı, yüzün ve yanakların şekline göre orta derecede belirginleştirilmeli. Dudağa yapılan bir müdahalenin abartılı olup olmadığını anlamanın çok basit bir ölçütü var: Hiçbir zaman yüze bakıldığında ilk önce dudaklar dikkat çekmemeli.

Üst dudaktaki dikey çizgiler:
Yaş ilerledikçe üst çene kemiği küçülmeye başlar, dişler zayıflar. Eğer köpek dişleri erken çekilmişse, burun yanak çizgisi dediğimiz çizgi derinleşir. Çevresel desteğini kaybeden dudak eskiye göre biraz incelir, içe döner, kenar çizgisi kaybolur Ayrıca mimik hareketlerle, ağız büzme ve sigara içme gibi işlevler, dudağın üstünde ince dikey çizgilerini oluştururlar. İşte bu dikey çizgilenmelerin belirli bir yaştan sonra hem kadınları hem de erkekleri rahatsız ettiğini söyleyebiliriz.

Ağız köşelerinin aşağıya doğru dönmesi: Yüzümüz ve vücudumuz yıllarla birlikte aşağı doğru bir hareket içine giriyor. Sarkan her dokumuz gibi dudaklarımızın köşesinde de aşağı yönelme oluyor. Bu köşenin hemen önünde bir çizgilenme ve gölgelenme oluşuyor bu da yüzü yaşlı gösteren detaylardan biri.

Dudak yarığı, kaza ya da doğumsal dudak sorunları:
Bir çoğumuz çocukken düşüp kalkmış, dudak kenarımızı yaralamışızdır. Dudak kenarı bir kırmızı bir de beyaz çizgiden oluşur. Eğer dikilme sırasında veya iyileşme sırasında bu çizgiler tam karşı karşıya gelmemişse dudak kenarının bütünlüğü bozulur. Bir de doğuştan olma dudak yarığı konusu var ki bu cerrahlar açısından çok önemli bir ameliyattır. Hastanın ilk ameliyatı, en önemli şansı olduğu için doktorlar tarafından özellikle ciddiye alınan ve titiz davranılan bir operasyondur. Uygulama yapılırken dudak kenarı ve diğer belirgin noktalar tek tek oluşturulur. Ameliyat izini tümüyle yok etmek mümkün olmasa bile kalacak iz en aza indirilebilir. Dolayısıyla güzel bir ağız için yapılan estetik ameliyat, doktorun kendi başarısını göstermesi açısından da oldukça önemlidir. Bu bölgeye yapılan enjeksiyonlar da dudak çizgisinin bütünlüğünü sağlamakta yararlı olur. Böylece çok daha güzel bir yüz yaratılmış olur.

Alyans Takılırken Bakılacak İlk Nokta: Eller!

Eğer el derisi çok incelmiş ve kırışmışsa, incelen deri altı dokusunu desteklemek için yağ enjeksiyonları çok yararlıdır. Lekelenmeler ise laserle tedavi edilebilir. Güneş lekelerine laser uyguladıktan sonra da güneşe karşı önlem ihmal edilmemelidir çünkü yeniden lekelenme görülebilir.

– Ele yağ enjeksiyonu nasıl uygulanıyor? Bu konuda detaylar hakkında bilgi verebilir misiniz?

– Ele yağ enjeksiyonu yapılırken, kişinin karnından ya da başka bölgelerden alınan vücut yağı santrifüje edilerek el derisi altına enjekte ediliyor. Bu, lokal anestezi altında yapılabilen 45 dakikalık bir işlemdir. Kesme yoktur, iğne deliğinden yağ alınıp verilir, dolayısıyla izi kalmaz. Basit bir işlem olmakla birlikte ameliyat olduğundan gerekli hijyen koşullarına sahip ameliathanelerde gerçekleştirilmelidir. İşlem sonrasında ilk 28 saat şişliklerin inmesi için beklenir. Önce hafifçe şişen eller daha sonra eski güzeliğine kavuşur.

– El güzelliği için tırnak bakımı da önemli. Bu konuda neler önerirsiniz?

– Tırnaktaki deformiteler gerçekten oldukça yaygın bir sorun. Yıllar geçtikçe tırnaklar eski güzelliğini kaybediyor, çeşitli hastalık ya da travmalarla deforme oluyorlar. Bu noktada önce tırnaklarda soruna sebep olan hastalıkları araştırmak gerekli; bilindiği gibi diyabet gibi rahatsızlıklar tırnaklarda bozulmanın nedenleri arasında başta geliyor. Gerçek sebebe yönelik araştırma ve tedaviden sonra sağlıklı tırnaklar yaratarak el güzelliğini tamamlamak mümkün. Bunun için bir dermatologa başvurmak en iyisi. Eğer cerrahi bir problem varsa o zaman devreye plastik cerrahlar giriyor. Genel olarak bedende bir şeylerin ters gittiğini tırnaklardan anlayabilirsiniz. Ya da travma veya bazen tırnak yatağında oluşabilen çok küçük selim tümörler tırnak deformitesine yol açıyorsa çözüm cerrahi düzeltme olmalıdır. Tırnak yatağı dikkatlice gözden geçirildiğinde sağlam ve düzgün tırnak elde edilebilir. Bir de ayak tırnak batmaları sorunu vardır ki hemen hemen herkes bu sıkıntıyı bir dönem çekebilir.Bu sorunu çözerken de cerrahlar  estetik görünümü sağlamayı amaçlamalıdır.

Güzel Bir Bakışın Sırrı Kaşlarda….

– Güzel bir kaşı nasıl tanımlarsınız? Sizce kaşların yüz güzelliği açısından önemi nedir?

– Güzel kaş, göz üzerinde dar olmayan bir mesafede yüz şekline uygun bir kavis yapan ve fazla ince olmayan bir kaştır. Yüzün şekli çok önemli. Kaşın kavisi yüzün şekli ile uyumlu olmalıdır. Kaş ile ilgili değişiklik yapmak isteyen pek çok kişi, kaş kuyruğunun belirgin bir şekilde yukarı kaldırılmasını istiyor. Oysa bu değişiklik, çok az kişide gerçekten güzel durabilir. Bu işlem daha çok kaş kuyruğunun düşüklüğü söz konusu olan kişilere yakışır ve oldukça doğal sonuçlar alınır. Kaşa şekil vermek gerçekten yüz hatlarında belirgin güzelleşmeye neden olur. Burada sözünü ettiğim, cerrahi müdahale değil basit kaş şekillendirmesidir. Eğer bununla yeterince güzel olmuyorsa sözgelimi kaş-göz arası mesafesinin biraz açılması ya da kaş kuyruğunun biraz havaya kaldırılması isteniyorsa, bunları cerrahi yöntemlerle gerçekleştirebilmek mümkün. Genç bir insanda sadece kaş kuyruğunu kaldırmak için iple askı yöntemleri seçilebilir. Yaş ilerledikçe endoskopik veya açık dediğimiz cerrahi yöntemlerle birlikte askı yapmayı tercih ederiz. Kaşa yapılan değişiklikler, yerçekiminin etkisiyle birkaç yıl içinde başlangıç haline göre biraz aşağı düşer. Gerekirse uygulamalar tekrarlanabilir.

Damat Adayları da Genç ve Bakımlı Görünmek İster!

Alındaki Çizgilere Botoks: Beyler de hanımlar gibi evlilik töreninde kusursuz bir görünüme sahip olmak, bu mutlu gün vesilesiyle çeşitli medikal ve cerrahi uygulamalardan yararlanmak istiyor. Erkeklerde yüz estetiği genellikle alındaki çizgilerle başlıyor. Alın, konuşma sırasında en çok istemsiz hareket gösteren alandır. Normal kaş kaldırma hareketi dışında bazı kişilerde konuşma sırasında alın daha fazla hareket eder. Asimetrik çalışarak alının ortasında karmakarışık çizgiler üreten kasları, simetrik ve daha düzgün hareket eden bir şekle çevirebilirsiniz. Bir de istemsiz kaş çatmalar, hanımlar için olduğu gibi erkekler için de bir üzüntü kaynağı. Fark etmeden yapılan bu refleks, yüzde gereksiz bir gerginlik ifadesine neden oluyor. İşte bu durumlarda yaşlanmayı beklemeden genç kişilerde de botoks enjeksiyonu yapılarak yüze daha yumuşak ve dingin bir ifade verilebilir. Bilindiği gibi bu etki kalıcı değil, dört-altı ay arasında kayboluyor. Bu nedenle işlemin sonuçlarından memnun kalanlar tekrarını tercih edebilirler.

Çökmüş Bölgelere Dolgu: Yüzde oluşmuş derin çizgilerin içine yapılan hazır dolgu maddeleri, kişiyi çökmüş bölgelerin istenmeyen görüntüsünden kurtarır. Eğer yüzde, özellikle yanak bölgesinde fazla çöküklük varsa hastanın kendi yağını alarak bu bölgeye enjekte etmeyi tercih ediyoruz. Bu işlem de zamanla etkisini kaybeder ama tamamen yok olmaz, tekrarlanabilen, zararsız bir işlemdir.

Burun Ameliyatı Horlamayı Da Düzeltir:
Düzgün olmayan, büyükçe veya kırılmış bir burunu düzelttirmek erkeğin yüz güzelliğini ortaya çıkaracak varsa solunum sorunlarını hatta horlamasını yok edecektir. Bu yüzden önemi yadsınamaz. Erkeklerin düğün öncesi tercih ettiği bir uygulamadır.

Göz Kapaklarına Cerrahi Operasyon: Göz kapaklarının sarkması, özellikle alt kapaklarda torbalaşan yağ kesecikleri erkeği olduğundan yaşlı gösterir. Yüzün en can alıcı yeri olan göz çevresinin gençleşmesi erkeğin yüzüne dinamizm verecek ve tüm yaşamını değiştirecektir.

Sarkmış Gerdanlara “Çenealtı Liposuction”ı: Fazla kilosu olsun veya olmasın erkeklerin de yüzleri ve boyunları sarkar. İşte bu durumda yüze veya boyuna yapılan askı veya germe ameliyatları ile yerinden aşağıya inerek deformite yapmış dokuları olması gereken yere getirip fazla deriyi çıkarabiliyoruz. Bu işlemde erkekler için biraz daha farklı kesi yerleri tercih edilir, bütün mesele kesi izini saklamaktır. Katlanmış, sarkık bir gerdan çenealtı “liposuction” ı ile ve çene altından yapılan cerrahi işlemlerle düzeltilebilir, hatta bu işlem lokal anestezi altında bile yapılabilir.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI