Ana SayfaYaşamEvsizleri soğuktan korumak için bir mum yakın

Evsizleri soğuktan korumak için bir mum yakın

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, havaların düşmesi durumunda medya ile koordineli bir şekilde çalışarak evsizleri ve sokaklarda yaşayan vatandaşları spor tesislerinde toplayarak günlük bakımları karşılıyor ve soğuktan etkilenmelerinin önüne geçiyor.

İBB Basın Koordinatörü Cengiz Öztürk, “Zabıta, Hızır acil servisler ve polislerin ortak çalışması sonucu, havaların dondurucu soğuk etkisi başlattığı günlerde şehrimizde evsizleri tek çatı altına topluyoruz. Vatandaşlarımızda çevrelerindeki evsizlerin durumunu 0212 455 13 00 numaraları telefona bildiriyor ve adresleri alındıktan sonra evsiz kişiye yardım ediyoruz. Alibeyköy Tevfik Aydeniz Spor Tesisleri’nde konuk edilen evsiz vatandaşlarımızın öncelikle temizlik ve giyecek ihtiyacı karşılandıktan sonra üç öğün yemek verilerek soğuk havalarda barınma sorunları gideriliyor. Daha sonra havaların düzelmesiyle evsizler kendi istekleriyle spor tesisinden ayrılıyor.”  diyor.

Geçen sene 2000’in üzerinde evsize kucak açan spor tesislerin yetersiz kalması durumda belediye, otellere yerleştirme sağlamakta… Soğuk alarmı durumunda çevrenizde bildiğiniz, bir yerden geçerken gördüğünüz yardıma muhtaç evsizlere yardım etmek için “0212 455 13 00” no’lu telefonu arayabilirsiniz.     

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI