Ana SayfaTeknolojiFacebook'tan Tam Sayfa İlan

Facebook’tan Tam Sayfa İlan

Almanya’nın Eylül’deki federal seçimleri yaklaşıyor. Fransa’nın (yarı)başkanlık seçimlerine ise 8 gün kaldı ve 3 hafta sonra seçimlerin ikinci turu yapılacak. Facebook da bu duruma kayıtsız değil. Facebook aylar önce, elden ele dolaşan, Donald Trump’ı destekleyen ve Hillary Clinton’u karalayan sahte haberlerin gölge düşürdüğü Amerikan seçimlerinde yerle bir olan güvenilirliğini yeniden kazanmak ve hem endüstriden hem de akademisyenlerden ardı arkası kesilmeyen çok ağır eleştirilerden sıyrılabilmek için bir çözüm bulduğuna inanıyor: Almanya ve Fransa’nın en büyük gazetelerinde ardı ardına “sahte haberlere” karşı uyaran rehberler yayınlamak.

Masraftan kaçınmadan, Fransa’da Le Monde, Les Échos, Libération, Le Parisien, 20 Minutes gibi, Almanya’da ise Die Welt gibi dev gazetelerde tam sayfa ilan olarak yayınlanan rehberler, internetteki sahte haberleri tespit edebilmek için 10 ipucu veriyor. Facebook vatandaşlara haberin adresini, tarihini, fotoğraflarını ve haberdeki gerçek adı altında sürülen bilgileri doğrulamaları öğüdünü veriyor. Bu rehberlerin içeriği Facebook’un haber akışında ve uygulamasında en üstte çıkmaya başlayan ipuçlarına benziyor.

Facebook aynı zamanda dün resmi bloglarında paylaştığı bir haberle, 30.000 Facebook kullanıcısının hesabını “spam, yalan yanlış bilgi, diğer kandırıcı içerik” paylaştıkları gerekçesiyle kapattığını açıkladı, ve “sahte beğeniler” ve diğer şüpheli aktiviteleri de takip ettiklerini ve tespit ettiklerinde yapılan işlemleri engellediklerini de ekledi.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI