Ana SayfaYaşamFadonun büyülü sesi Mariza İş Sanat&#8217ta

Fadonun büyülü sesi Mariza İş Sanat&#8217ta

Mariza son albümü Fado Tradicional’in tanıtım turnesi kapsamında İş Sanat’ta bir kez daha İstanbullular ile buluşuyor. Küçük yaşta ailesinin lokantasında şarkı söylemeye başlayan Mariza, eleştirmenler tarafından fado kraliçesi olarak bilinen Amalia Rodrigues’in tahtına aday gösteriliyor.

Müzikal kariyeri 2001 yılında yayınlanan ilk albümü Fado Em Mim (İçimdeki Fado) ile başlayan ve albümü Portekiz’de dört kez platin plak satışına ulaşan Mariza’nın uluslararası platformda dikkat çekmesi çok uzun sürmedi. Avrupa ve Kuzey Amerika’da ardı ardına gerçekleştirdiği konserler ve Londra Royal Hall’dan Frankfurt Alte Oper’e kadar en saygın konser salonlarında ortaya koyduğu performanslarla bugüne kadar dört kıtada fadoyu binlerce izleyiciye ulaştırdı. Fado şarkılarının yanı sıra gospel, soul ve caz ezgilerini de büyük bir tutkuyla yorumlayan sanatçı, müzik eleştirmenlerinin deyimiyle fadoyu ruhunuza işleyen, tutkulu ve büyülü bir sese sahip… Fadoyu yalnızca bir müzik değil, melankolik bir his olarak tanımlayan Mariza, fadonun kendisi için bir seçim değil kader olduğunu dile getiriyor.
Transparente albümüyle tüm Avrupa, Latin Amerika ve Amerika’da 35’ten fazla ülkede yayınlanan, Billboard dünya müzik listelerinde en çok satanlar arasına giren ve Terra albümüyle listelerin en çok satanları arasında kalmayı başaran şarkıcı, devlet tarafından Portekiz kültürünü yurtdışında en iyi temsil eden sanatçı unvanına sahip. 2003 yılında BBC Radio’nun “The Best European Artist“ ödülünü kazanan ve Grammy ödüllerine aday gösterilen ilk Portekizli sanatçı olan Mariza, ilk “Dünya Müzik Ödülü”nü de yine fado söyleyerek almıştı. Fransa’da “Medaille de Vermeil” madalyasıyla ödüllendirilen sanatçı, 2008’de yayınladığı Terra albümüyle “En İyi Folk Müzik” ve “En İyi Prodüktör” dallarında Latin Grammy ödüllerinin de sahibi olmuştu. Mariza, 1999 yılında Amalia Rodrigues Vakfı tarafından “Fadonun Sesi“ unvanını aldığından beri, fadoyu temsil eden en büyük yıldız olarak dünyanın dört bir yanında şarkılarını seslendiriyor.
Geçtiğimiz yıl Şubat ayında İş Sanat’ta verdiği konserde sempatik tavırları, büyüleyici yorumu ve zarafetiyle izleyicileri derinden etkileyen Mariza, tutku dolu, duygulu ve buğulu sesiyle hayat vereceği şarkıları ve danslarıyla 2 Şubat Çarşamba akşamı İş Sanat’ta olacak. Konserin biletleri İş Sanat Ana Gişe ve Biletix’ten edinilebilir.
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI