Ana SayfaYaşamFelix Baumgartner uzaydan atladı

Felix Baumgartner uzaydan atladı

Daha önce yüksek binalardan yaptığı atlayışlarla ismini dünyaya duyuran Avusturalyalı sporcu Felix Baumgartner, dün Youtube`dan da 7 milyon kişinin gözleri önünde uzaydan tarihi bir atlayış gerçekleştirdi.

Kapsül içinde yükselmeye başlayan Felix, yaklaşık 2 saat 15 dakika yükseldikten sonra 38 bin metrede sabitlenen kapsülün içinden kendini boşluğu attı. Yukarıya 2 saat 30 dakikada ulaşan sporcu, New Mexico`ya yaklaşık altı dakikada indi. Bu hızla serbest düşüşte ses duvarını aşan ilk insan olarak tarihe geçen Avusturalyalı sporcu, aynı zamanda "En yüksek serbest atlayış" rekorunu da kırdı.

Atlayışı sırasında Felix`in bilincini açık tutmak için sürekli sporcuya sorular soran Joseph Kittinger ise 16 Ağustos 1960`da 31 km yükseklikten yaptığı atlayışla gökyüzünde en uzun süreli ve en hızlı dalışa imza atan insan olarak daha önce Guiness Rekorlar Kitabı`na girmişti. Kittinger, Felix`in rekor denemesinin de danışmanlığını yaptı.

Felix`in dünya rekorlarını alt üst ettiği atlayışını aşağıdan izleyebilir, atlayış anına ait resimleri fotogaleriden inceleyebilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI