Ana SayfaYaşam2015 yılında mutlaka izlemeniz gereken filmler

2015 yılında mutlaka izlemeniz gereken filmler

Yenilmezler: Ultron Çağı

Vizyon Tarihi: 1 Mayıs 2015

İlk filmin başarısının ardından ikinci film için kolları sıvayan Avengers ekibi bu filme bütün kahramanları dahil ediyor; bu kez Thor, Iron Man, Kaptan Amerika ve Hulk`ın yanısıra Hawkeye, Nick Fury ve Black Widow da maceraya katılıp sürprizini koruyan beklenmeyen düşmanlara karşı savaşıyor. Bu kez hiç olmadığı kadar aksiyonlu bir macerayı vadeden film, her bir kahramanın kişisel yaşamına ve aralarındaki ilişkilere vurgu yapmayı hedefliyor. Iron Man, barışın sağlanması için bekletilen bir sistemi yeniden başlatmak ister fakat işler hiç de umduğu gibi gitmez. Bunun üzerine Thor, Kaptan Amerika, Hulk, Nick Fury, Black Widow ve Hawkeye yeniden bir araya gelir. Ultron adıyla bilinen James Spader ise bütün acımasızlığıyla ilerlemekte ve insanoğlunun soyunu tüketmek için korkunç planlar peşindedir. Yenilmezler bir araya gelip savaş başladığında, yeni gizemli karakterler ve gizli ittifaklarla gerilimin dozu iyice artar.Yönetmen koltuğunda tekrar Joss Whedon bulunurken, başrollere Jeremy Renner, Scarlett Johansson ve Samuel L. Jackson gibi üç yeni isim katılıyor.

Sindirella

Vizyon Tarihi: 13 Mart 2015

Ella`nın tüccar babası, annesinin trajik ölümü üzerine başka bir kadınla evlenir. Çok sevdiği babasına destek olmak için Ella yeni üvey annesi Tremaine`i ve üvey kız kardeşleri Anastasia ve Drizella`yı kabul eder. Fakat Ella`nın babası da aniden ölünce, genç kız bu zalim üvey anne ve kız kardeş ile baş başa kalacaktır. Kısa zaman içinde kendi evinde bu üç kadının hizmetçisi durumuna düşer. Umutsuzluğa kapışan genç kadının tek kurtuluşu, kentte düzenlenen ve tüm genç kızların katılacağı o balodur… Klasik Cinderella hikayesi bu modern uyarlamasında Cinderallayı Lily James oynarken, kadroda kendisine Cate Blanchett (Tremaine), Helena Bonham Carter (Koruyucu Peri), ve Richard Madden (Prens) eşlik ediyor. Yönetmenliğini Kenneth Branagh`ın üstlendiği filmin senaristleri ise Aline Brosh McKenna ve Chris Weitz.

Entourage

Vizyon Tarihi: 3 Temmuz 2015

Çok popüler aynı adlı televizyon dizisi Entourage`ın beyazperdeye uyarlanan versiyonu olan yapım, oyuncu Vince Chase`in peşinden giderek Hollywood`un en bilinmedik iç yüzünü gösteriyor. Filmin yönetmenliğini Doug Ellin üstlenirken, senaryo da Ellin`e ait.

Everest

Vizyon Tarihi: 18 Eylül 2015

Çok popüler aynı adlı televizyon dizisi Entourage`ın beyazperdeye uyarlanan versiyonu olan yapım, oyuncu Vince Chase`in peşinden giderek Hollywood`un en bilinmedik iç yüzünü gösteriyor. Filmin yönetmenliğini Doug Ellin üstlenirken, senaryo da Ellin`e ait.

Çılgın Kalabalıktan Uzak

Vizyon Tarihi: 1 Mayıs 2015

19. yüzyılda Wessex`in kasabalarından birindeyiz . Malum kadınların 19. yüzyılda davranış biçimlerini kısıtlayan bir sürü kural var , fakat genç Batsheba bu kuralların hiçbirine önem vermeyerek kendi istediği gibi özgür bir hayat yaşamanın peşinde , ve bulundukları çevre için oldukça alışılmışın dışında bir hayat sürüyor. Kendi hayatını bu özgürlükle yaşarken de ona aşık olan üç farklı adamın hayatlarını alt üst ediyor.

Grinin 50 Tonu

Vizyon Tarihi: 13 Şubat 2015

Bir edebiyat öğrencisi olan güzel Anastasia Steele, çekici bir iş adamı olan Christian Grey ile bir röportaj gerçekleştirir. Görüşmeye gittiğinde karşısında, tavırları ve çekiciliği ile baş döndüren bir adam bulur. Aşk ve ilişkiye biraz mesafeli duran Anastasia, bu zengin ve yakışıklı adamın cazibesine karşı koyamaz ve kendisini çekimine bırakır. Fakat hayatta her şeye karşı doyum noktasına ulaşmış olan Grey`in ilişki ve seks söz konusu olunca kimsenin bilmediği gizli sırları vardır. Genç kız karşısındaki adamla şehvetin bilmediği yollarına da sapacak mıdır? E.L. James`in çok satanlar listesinden inmeyen aynı adlı romanından uyarlanan filmin yönetmenliğini Sam Taylor-Johnson üstlenirken, başrolleri Jamie Dornan ve Dakota Johnson paylaşıyor.

Insurgent

Vizyon Tarihi: 20 Mart 2015

Futüristik bir distopyada geçen öyküde, beş farklı fraksiyona bölünen bir toplumun tüm yaşantısını bu hiyerarşik yap üzerine inşa ettiğini izlemiştik. Bu hiyerarşik yapılanmaya karşı çıkan Tris, hem çevresindeki insanları hem de işleyen bu düzeni değiştirecek güce sahip olduğunu keşfetmişti. Devam filminde Tris`in tercihinin sonuçlarının yanı sıra, çzülmeye başlayan düzenin dünbyayı ne hale getirdiğine tanık olacağız! Mücadeleye kaldığı yerden devam edecek olan Tris`in yolculuğunun bu ikinci ayağını perdeye taşıyacak isim ise, Robert Schwentke olacak.

Joy

Vizyon Tarihi: 25 Aralık 2015

Gerçek bir hikayeden beyazperdeye aktarılacak olan Joy, Long Island`da yaşayan 3 çocuklu yalnız bir anne olan Joy Mangano`nun başarılı girişimcilik hikayesini anlatıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi 3 çocuklu yalnız annemizi Jennifer Lawrence canlandırırken, De Niro`da babasını canlandıracak. Cooper ile henüz resmi bir temas gerçekleşmemiş olsa da, kulislerde onun da bu projede yer almak isteyeceği konuşuluyor. Şubat ayında çekimlerine başlanması planlanan yapımın, Aralık 2015`te vizyonda olması planlanıyor.

Jurassic World

Vizyon Tarihi: 12 Haziran 2015

Sinema tarihinin en önemli serilerinden biri olan Jurassic Park`ın son filmini Safety Not Guaranteed filmiyle tanıdığımız Colin Trevorrow yönetecek. Konusu hakkında henüz bilgi verilmeyen filmin senaryosu aşamasında dört farklı yazarla birlikte çalışılıyor. Bu isimlerden biri ilk Jurassic Park filminde olduğu gibi sonrakilerinde de imzası bulunan Michael Crichton.

Striptiz Klubü 2

Vizyon Tarihi: 24 Temmuz 2015

Steven Soderbergh`in yönetmenliğini üstlendiği 2012 tarihli ilk Magic Mike (Striptiz Kulübü) filminin devamı niteliğinde yapımda yine Channing Tatum başrolde yer alırken, kadroda kendisine Amber Heard, Matt Bomer, Elizabeth Banks Joe Manganiello, Andie MacDowell, Stephen Boss ve Adam Rodriguez gibi isimlerden oluşan zengin bir ekip eşlik ediyor. Bu devam filminde yönetmenlik koltuğu ise Gregory Jacobs`a ait.

Mükemmel Saha 2

Vizyon Tarihi: 15 Mayıs 2015

2012 yılının en çok konuşulan filmlerinden olan ‘Pitch Perfect`in ikincisinde de Barden Üniversitesi Çılgınları geri geliyor. Elizabeth Banks`in yönetmenliğini yaptığı komedi filminin prodüktörlüğünü Paul Brooks, Max Handelman ve Banks yaptı. Filmin başrollerini Elizabeth Banks, Anna Kendrick, Hailee Steinfeld, Katey Sagal, Brittany Snow, Alexis Knapp, Rebel Wilson ve Anna Camp paylaşıyorlar.

Aşk ve Gurur ve Zombiler

Vizyon Tarihi: Belli değil

Daha önce Smith`in kitabından beyazperdeye uyarlanan Abraham Lincoln: Vampir Avcısı gibisinden kendine has bir dile sahip olması planlanan bu “dolaylı” zombi parodisinin 2015 yılı içerisinde gösterime girmesi bekleniyor.Aşk ve Gurur ve Zombiler 25 hafta New York Times çok satanlar listesinde yer aldı.

Çöl Kraliçesi

Vizyon Tarihi: Belli değil

Film, yazar, gezgin, arkelog, araştırmacı ve aynı zamanda 20yy. sonunda İngiliz İmpartatorluğunda siyasi bir figür olan Gertrude Bell`in hayatını beyazperdeye taşıyor. Filmin senaristliği ve yönetmenliği Werner Herzog`a aitken, başrolde Nicole Kidman yer alıyor. Kadronun diğer yıldızları ise , Robert Pattinson, Damian Lewis ve Christopher Fulford.

Spectre

Vizyon Tarihi: 6 Kasım 2015

007 James Bond karakterini yine Daniel Craig üstlenirken, bu filmde kendisine ödüllü Fransız oyuncu Léa Seydoux `un (Madeleine Swann) yanı sıra yeni isimler olan İrlandalı aktör Andrew Scott, Dave Bautista, Monica Bellucci ve Christoph Waltz (Oberhauser) yer alıyor. Skyfall`da yer alıp da bu filmde de seyredeceğimiz oyuncular ise Ralph Fiennes, Naomie Harris, Ben Whishaw ve Rory Kinnear. Yönetmenliğini yine Sam Mendes`in üstlendiği filmin senaryosu ise John Logan`a emanet.

Star Wars: Güç Uyanıyor

Vizyon Tarihi: 18 Aralık 2015

Serinin altıncı filmi olan Star Wars VI`da Luke Skywalker ve arkadaşlarının Han Solo`yu kurtarmak için Tatooine`e yaptıkları yolculuğu ve mücadeleyi izlemiştik. Bu bölümde oğul Luke Skywalker babası Darth Vader ile karşı karşıya gelmişti. Seyirci olarak hikayenin bittiğine inanmıştık. Ama Star Wars/Yıldız Savaşları efsanesi herkesi şaşırtacak biçimde geri dönüyor. Bu yeni bölümde, Harrison Ford`un Han Solo`yu canlandırması hariç, seyirciyi neler beklediği ise başlı başına bir muamma! Yönetmen koltuğu ise yakın dönem bilimkurgu-aksiyon sinemasının yükselen ismi J.J. Abrams`a emanet.

Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2

Vizyon Tarihi: 20 Kasım 2015

Katniss Everdeen, uzaklardaki kasabasının yıkıma uğradığını öğrendiği an durumu görmek için evine geri döner. `Açlık oyunlarını` kazananların kaldıkları yer hariç tüm kasaba otorite tarafından yerle bir edilmiş, bu felaket ortamında görebildiği tek canlı şey ise kedi Buttercup olmuştur. Katniss, Buttercup`ı da alıp 13. Bölge`ye gider. 13. Bölge`nin yöre halkı yeraltında gizlenerek yaşamakta, hükümet tarafından kullanılan nükleer silahların yıkıcı etkilerinden korunmaya çalışmaktadır. Katniss`in Devrim kampanyalarını güçlendirmesinin önündeki tek engel hükümet tarafından hile amaçlı tutulan Peeta`dır… Despot yönetim Capitol ve savaş yorgunu Panem arasında geçen sivil savaşı ele alan film, ilk filmi büyük ilgiyle karşılanan The Hunger Games serisinin dördüncü filmi. Seri, ilk filmin ardından yönetmen koltuğunda bir değişime giderek I Am Legend filminin yönetmeni Francis Lawrence`ın denetimine bırakıldı.

The Man From U.N.C.L.E

Vizyon Tarihi: 28 Ağustos 2015

Guy Ritchie`nin yönetmen koltuğuna oturacağı casusluk filmi 1960`lı yıllarda televizyon ekranlarına gelen bir dizinin yeniden çevrimi. Filmin kadorsunda anılan isimlerse Tom Cruise ve Armie Hammer.

Victor Frankenstein

Vizyon Tarihi: 2 Ekim 2015

Mary Shelley`nin klasikler arasına girmiş gotik romanından daha önce pek çok kez uyarlanan film bu sefer, 2012 tarihli Doğaüstü filmine imza atan Max Landis`in senaryosuyla beyazperdeye gelecek. Filmin yönetmen koltuğunda ise Şanslı Slevin filminden sorna pek çok televizyon projesinde yer almış Paul McGuigan oturuyor.
Filmin genç oyuncuları arasındaysa Jessica Brown Findlay ve Daniel Radcliffe yer alırken, James McAvoy, Andrew Scott, Roderick Turpin ve Mark Gatiss onlara eşlik eden isimler arasında.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI