Ana SayfaDüğün5 İpucuyla Doğru Düğün Görünümü

5 İpucuyla Doğru Düğün Görünümü

 1. Davetiye

Davetiyeyi dikkatlice okuyun. Düğün için seçilen mekan, tarih ve hava durumu nasıl görünmeniz gerektiğinin ana hatlarını çizer.

Seçilmiş mekan:

a. Bir sahil, bahçe veya herhangi bir doğal alan ise "casual" görünmelisiniz.

b. Kapalı bir yer ise şık olmalısınız. Örneğin erkekler smokin giyebilir.

Yavaş yavaş detaylara geçiyoruz.

 2. Tarih ve zaman

Kabaca: Kışın veya gece gerçekleşen seremonilerde, bahar-yaz ve gün içinde gerçekleşen seremonilere nazaran daha şık olmalısınız.

a. Sonbahar – Kış: Kıyafetinizde dantel, payet ve boncuk bulundurmak için idealdir. Uzun kollu kıyafetler mevsim için daha uygun olacaktır. Dış kıyafetinizi de seçtiğiniz kombine uygun olarak bir çift şık bot ve kabanla tamamlayın.

b. İlkbahar – Yaz: Bu dönemde gerçekleşen düğünler daha rahat, yani "casual"dır. Elbiselerinizi diz boyuna veya çok hafif daha yukarıya kadar kısaltabilirsiniz bu sezonda. Çiçekli desenler, zarif çizgiler veya pastel renkler (bej, krem, şeftali, uçuk pembe vb.) harika bir seçimlerdir.

 3. Genel kurallar (dikkat: Bolca örf, adet ve nezaket içerir!)

a. En önemlisinden başlıyoruz ve diyoruz ki koşullar ne olursa olsun, bir düğüne giderken beyaz giyinmeyin. Düğün günü, gelinin günüdür ve beyaz giyme durumu geline mahsustur. Aksi bir seçim, saygısızlık olarak nitelendirilebilir.

b. Düğünlerde yerinde duramayan bir tipseniz topuklu ayakkabı giymeyin. Bir çift tabanı kaymayan babet sizin için idealdir. Rahatınız önemli.

c. Cep telefonunuzu, kameranızı veya fotoğraf makinenizi düğüne gitmeden kontrol edin. Hafıza ve şarjla ilgili muhtemel bir sorun, önemli bir günde keyfinizi kaçırmasın.

d. Belirlenmiş bir giysi kodu yoksa, düğün sahipleriyle iletişime geçmeniz faydalı olabilir.

 4. Şık (formal) düğün saçı

Kapalı bir mekana yani şık bir düğüne gidiyorsanız, saçınızı profesyonellere emanet edin. Aşağıdan bir topuz veya yarım bir at kuyruğu iyi bir fikirdir. Saçlarınızın temiz ve tel tokalar, doğal spreyler vb. yardımıyla desteklenmiş olmasına dikkat edin. Düğünün ortasında bozulan saçları kimse istemez.

 5. Ne olursa olsun şık görünmek

Bohem ve rahat bir düğüne gidiyor olsanız bile, düğün sahiplerine saygınızı göstermek açısından özenli görünmelisiniz. Yeni nesil düğünlerin çizgisi yavaş yavaş evrilse de jean, şort, tişört ve parmak arası terlik giymekten kaçınmanız gereken parçalar arasında yer alır. Rahatlığın önemini inkar etmiyoruz ama bunun belli bir çizgide sağlanması gerektiğini düşünüyoruz.

Erkekler keten pantolon ve gömlekle, kadınlar da bohem elbiselerle hem rahat hem de şık olabilirler.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI