Ana SayfaSağlık7 mükemmel diyet tüyosu

7 mükemmel diyet tüyosu

Mısır şurubundan kaçının

Yapılan araştırmalar, mısır şurubunun normal şekerden daha kötü olduğunu ortaya koyuyor. içinde mısır şurubu olan tüm yiyeceklerden zehir gibi kaçın.

Fast food`dan uzak durun

Araştırmalar, yüksek kalorili fakat düşük besin değeri olan fast foodların, uyuşturucularla aynı şekilde beyni etkileyip bağımlılık yaptığını ortaya çıkardı. Hem şişmanlıyor, hem de bağlandıkça bağlanıyorsunuz.

Ara öğünleri atlamayın

Öğünler arasında çok uzun süre beklemek daha çok acıkmanıza ve yemeğe oturduğunuzda ihtiyacınız olandan daha çok tüketmenize neden olur. Ara öğünleri ihmal etmeyin. Mehmet Öz boşu boşuna badem, fındık, ceviz diye ısrar etmiyor.

Kahvaltınızı güzel yapın

Kahvaltıda protein ve lifli gıdalar tüketin. Bu, gün boyu enerjik kalmanızı sağlar. Kahvaltıyı atlarsanız kan şekeriniz hızla düşer ve gözünüz döndüğünde sağlıklı beslenme filan düşünemeyecek hale gelirsiniz.

 

Taze ve çiğ yiyecekleri tercih edin

İşlenmemiş gıdaları tercih edin ki vücudunuz bu gıdalardan daha fazla yararlanabilsin. Örneğin beyaz ekmek yerine buğday ekmeğini tercih edin.

İyi yerlerde yiyin

Ayak üstü sağlıksız yiyeceklerin bulunduğu büfelerdense, sağlıklı yiyecekler seçebileceğiniz yerleri tercih edin. Bir cafe`ye oturduunuzda tatlı yerine taze meyve tabağı ısmarlayın.

Yemeğinizden zevk alın

Yavaş yemeye özen gösterin. Aksi takdirde doyduğunuzu hissedene kadar ihtiyacınız olandan fazlasını çoktan tüketmiş olursunuz. Lokmanızı yutmadan evvel 40 kere çiğnerseniz hem tabağı bir lokmada yutmamış olursunuz hem de doyduğunuzu anlamanız daha kolay olur.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI