Ana SayfaSağlıkBaş ağrısını azaltan mucize besinler

Baş ağrısını azaltan mucize besinler

Kronikleşen baş ağrısı için ağrı kesicilere ve karanlık bir odaya ihtiyaç duyarız çoğu zaman. Bu konforu her zaman bulamayacağımız için bir kez daha doğanın gücüne başvuruyoruz. Daha pratik ve doğal besinlerle baş ağrınızın nedeni ne olursa olsun çözmek mümkün.

Migren
Tekrarlanan şiddetli baş ağrıları ve bazen mide bulantısıyla kendini hissettiren migren özellikle kadınlarda daha sık görülüyor. Migrenden tamamen kurtulmanın henüz bir yolu yok. Migren tedevisinde kullanılan ilaçlar sadece atak sıklığını azaltarak migren ağrısının daha kolay atlatılmasına yardımcı oluyor. Kadınların kabusu olan migren için reçetenin ilk sırasında kuşkonmaz yer alıyor. Mümkünse her gün tüketmeniz önerilen kuşkonmazı alışveriş listenize mutlaka ekleyin.

Hormonal baş ağrısı
Hormonal baş ağrıları, genellikle başınızın sadece bir tarafından gelen şiddetli ağrılar olarak ortaya çıkar. Hormonal baş ağrıları için en önemli etken magnezyum. Magnezyum  açısından zengin besinler olan pazı ve ıspanak, hormonal baş ağrıları çekenlerin haftada birkaç kez tüketmesi gereken besinler arasında. Muz, patates, susam tohumu ve ayçiçeği tohumu da ek besinler olarak tavsiye ediliyor.
 

Gerginlik 
Gerginliklerden kaynaklanan baş ağrılarının çözümü antioksidan yüklü besinlerden geçiyor. Hücreleri canlandıran bu değerli besinler arasında, yumurta, ton balığı, uskumru ve brokoli yer alıyor. 

Soğuk algınlığından kaynaklanan baş ağrısı
Hastalandığımızda vücudumuz tuz ve su kaybı yaşar. Baş ağrısını tetikleyen en önemli faktörlerden biri susuzluktur. Bu tip ağrıları daha kolay atlatmak için sulu meyvelerden destek alın. Mevsimine göre greyfurt, karpuz, kavun, çilek, ananas günlük tüketmeniz gereken meyveler arasında.
 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI