Ana SayfaModaBeyaz Ayakkabıları Temiz Tutma Yöntemleri

Beyaz Ayakkabıları Temiz Tutma Yöntemleri

Bağcıkları Değiştirin

Çoğu zaman ayakkabı bağcıkları gözümüzden kaçar. Ama aslında ayakkabıyı en çok kirli gösteren detaylardan biridir. Ayakkabınızın çok kirlendiğine inanmıyorsanız veya bu yöntemlerden çekiniyorsanız yeni bir bağcık alıp ayakkabınıza onu geçirin. Gözle görünür bir şekilde temizlendiğini fark edeceksiniz.

Makinaya at, soğukta yıka

İlk akla gelen ama çoğu kişi tarafından korkulan bu yöntem aslında önlemi alındığında sanıldığı gibi kötü sonuçlar vermeye biliyor. Soğuk suda ve kısa programda yıkanan beyaz spor ayakkabılara bir zarar gelmiyor. Ayakkabılar çok kirliyse tavsiyemiz makinada biraz suyun içinde bekletmeniz. Bağcıklarını çıkarıp ayrı ayrı makinaya atarsanız ikise de bembeyaz olacaktır. Eğer ki çamaşır makinasının ayakkabınıza zarar vermesinden endişeleniyorsanız diğer tavsiyelerimizi deneyebilirsiniz. 

 

Şampuan ve mutfak temizleyiciler

Bir diş fırçası veya bir beze şampuanı dökün. Özellikle lekeli yerlere sıcak suya batırarak yavaşça ovalayın. Kirler kolayca çıkacaktır. Şampuan hem ayakkabıya zarar vermeyecektir, hem de uzun saatler lekeyi çıkartmakla uğraşmamanızı sağlayacaktır.  Şampuan kadar güçlü bir diğer ürünse mutfaklarda kullandığımız leke çıkarıcılar. Leke çıkarıcıyı sıcak suda ıslanmış beze sürüp kirleri kolayca çıkarabilirsiniz.
 

Beyaz sirke

Eğer makineye ayakkabınızı atıp yıkamaktan çekiniyorsanız, sizler için bir diğer yol beyaz sirke. Bir kağıt havlu veya pamuklu bir bez üzerine sirkeden bir kaç damla damlatın. Lekelerin üzerinden geçin. Ayakkabınızın kolayca temizlendiğini göreceksiniz. 
 

Beyaz sünger

Beyaz süngerler çoğu büyük markette satılıyor. Bu beyaz süngerler inatçı kirleri emmeye yardımcı oluyor. Süngeri hafif ıslatıp, leke olan yeri silerseniz lekenin kolaylıkla çıktığını göreceksiniz. Leke çok fazla ise ovmayı deneyebilirsiniz.

Belli bir noktaya beyaz oje 

Bu tavsiyemiz özellikle ayakkabınızın çıkmayan inatçı bir lekesi için. Tüm ayakkabıya uygulamanız iyi bir sonuç vermeyecektir. Özellikle kumaş bölümünde kendini çok belli edecektir. Ama küçük bir nokta da çıkmayan inatçı bir leke için uygun olacaktır. İnce bir katman halinde süreceğiniz beyaz oje kiri kamufle edecektir.

Bonus tavsiye

**Size sunduğumuz hiçbir tavsiye ayakkabınızı istediğiniz gibi temizlemiyorsa yani kirler kalıcıysa. O ayakkabıyı farklı şekilde değerlendirerek giymeye devam edebilirsiniz. Ayakkabınızı taşlarla, boncuklarla farklı kumaşlarla süsleyerek yeni bir ayakkabı tasarlayabilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI