Ana SayfaTeknolojiBulaşık makinesini doğru yüklemenin kuralları

Bulaşık makinesini doğru yüklemenin kuralları

Bulaşıkları tertemiz bir halde sofraya koymak da bir strateji işidir. Birkaç küçük tüyoyla bulaşık makinenizde yüzde yüz verim elde edecek, sanki bulaşık makinesi yeniden icat edilmiş gibi sevineceksiniz!

Yazı: Billur Kocabaşoğlu

Bulaşık makinelerinde su spreyleri genellikle alt rafın altında ve üst rafın üstündedir. Su spreylerinin en iyi şekilde bütün bulaşıklara suyu eriştirebilmesi için önünün kapalı olmaması ve rahatça hareket edebiliyor olması gerekir. Bulaşık makinesini doldurduktan sonra parmağınızla spreylerin rahatça hareket edip etmediğini kontrol etmek yararlı olacaktır.

Su spreylerinin önünün kapanmaması için bulaşıkları belirli bir düzene göre yerleştirmek önemli.  Bütün kirli yüzeylerin içeri dönük olmasına dikkat etmelisiniz. Büyük bulaşıklar alt rafta arkaya yerleştirilmeli, bardaklar ve daha küçük bulaşıklar yukarı rafta olmalı. Bardaklar ters bir şekilde koyulmalı.

Çatal kaşıklar ise bazıları ters bazıları düz bir şekilde dağıtılmalı ki birbirlerine yapışıp suyun kirlere ulaşmasını engellemesinler. Plastikler kurutmada ısıdan etkilenip zarar görebilirler bu neden yukarı rafa koyulmalılar. Tepsiler ise alt rafın kenarlarına.

Yağ ve lekeler en iyi sıcak suda çıkar. Suyunuzun sıcak olduğundan emin olun.

Ne az, ne çok. Deterjan her zaman doğru miktarda kullanılmalı. Fazla deterjan bulaşıkar üzerinde geçmeyen izlere neden oluyor. Kullanacağınız suyun özelliklerine göre deterjanın oranını ayarlayın. Veya kapsül deterjanları tercih edin.

Tabakları makineye koymadan sudan geçirmek tam bir su israfı ve bunu yapmanız kesinlikle gerekmiyor. Tek yapmanın gereken tabağın üzerindeki yemekleri hafifçe kazımak ve bulaşıkları makineye atmak. Tabağın üzerinde pirinç taneleri veya karpuz çekirdekleri olmasın, yeter.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI