Ana SayfaGüzellikSonbahara damgasını vuracak güzellik trendleri

Sonbahara damgasını vuracak güzellik trendleri

Yeni bir şeyler denemek mi istiyorsunuz? Sade bir cilt ve çarpıcı dudakları deneyin.

Bu sonbaharda ağır göz makyajını, koyu renk farları bir kenara bırakın. İhtiyacınız olan şey görenin ağzını açık bırakacak, kıpkırmızı bir ruj. Daha çarpıcı bir etki için önce renk sabitleyici kullanın, dudak kalemiyle tüm dudaklarınızı boyayın ve son olarak rujunuzu sürün. Moschino ve Just Cavalli’nin makyaj uzmanlarının, dikkati dudaklarınıza çekmek için verdiği bir ipucu var: Rimel bile kullanmayın, tek ilgi noktası dudaklarınız olsun!

Gök mavisi ojelerle aydınlık bir görünüm kazanın

Daha az güneş ve havuz kenarında uzanamıyor olmak moralinizi bozmayın. Yumuşacık bir kazak giyin ve gök mavisi ojelerinizi sürün ve moda severlerin önyargılarını yıkın. Siyahlar ve grilerle dolu dolabınıza renkli ojelerle renk katın. Sonbaharın en büyük güzellik trendlerinden biriyle kendinizi şımartın.

Sonbahara şaşaalı gözlerle renk katın

Bazı şeylerin modası hiç geçmez; bunlardan biri de buğulu gözler. Ancak her zamankinin tersine bu sezon bakışlarımız siyah değil, rengarenk olacak. Carolina Herrera gibi patlıcan moru mu yoksa; Derek Lam gibi mavi-gri far mı kullanacağınız size kalmış. Üstelik çok çaba sarf etmenize de gerek yok: farınıza buladığınız bir pamuklu çubuğu, önceden sürdüğünüz göz kaleminin çizgisi boyunca gezdirmeniz yeterli.

Saçlarınızı biraz daha ensenize yakın toplayın

Saç uzmanı Franco Della Grazia “Saçlar etek boyu gibidir; mevsime göre aşağı iner, yukarı çıkarlar.”, diye belirtiyor. Bu sonbaharda saçlarınızla tarz yaratmak istiyorsanız, saçlarınızı dağınık bir biçimde enseye doğru toplayın. “Kuaförden çıkmış gibi durmanız gerekmiyor, saçarlınız sokağın tarzını yansıtsın.”, diye ekliyor Grazia. Saçlarınızı gelişigüzel toplayın ve seksi bir görünüm yaratmak için topuzunuzdan birkaç tutam saç çıkmasına izin verin. Topuzunuzun daha kalıcı olmasını istiyorsanız; saçlarınız nemliyken saç kalınlaştırıcı, ardından saçınızın kaskatı durmasını önlemek için saç yumuşatıcı sprey kullanın.

Eyeliner’ınızın çizgisini uzatmaktan korkmayın

Elinizi korkak alıştırmayın çünkü bu sezon kedi gözler çok moda. Eyeliner’ınızı daha uzun ve yukarıya doğru çekin; hatta çizgiyi kaş hizanızın da dışına çıkarın. Eyeliner sürerken ellerinizin titremesinden mi şikayetçisiniz? O halde kalemimsi ucu olan fırçasız eyeliner’lar tam size göre. Dirseğinizi tezgaha yaslamanız da elinizin titremesini önleyecektir.

Makyajınızda altın ve bronz rengi göz farlarını tercih edin

Bu trendi denerken buğulu göz makyajından vazgeçmek istemiyorsanız, siz de makyaj uzmanı James Kaliardos’un Diane von Furstenberg defilesi için yaptığı gibi yapın ve parlak göz farını buğulu göz makyajının üzerine uygulayın. Gözünüzün ışıltısını yansıtmak için iç kısma gümüş rengi far uygulayın. MAC Glitter in 3D Silver işinizi fazlasıyla görecektir. Bakışlarınıza derinlik katmak içinse, göz çukurunuza siyah far uygulayın. Günlük makyajınıza hafif bir ışıltı katmak isterseniz siyah yerine bronz renkli far sürmeyi tercih edin. Böylece Anna Sui defilesindeki gibi doğal ama parıltılı bir görünüm elde edebilirsiniz.

Saçlarınızı kabartarak seksapelinizi arttırın

Marge Simpson ya da Snookie gibi görünmekten değil ama; saçlara tıpkı Vera Wang defilesindeki gibi bir miktar podyum havası katmaktan bahsediyoruz. Nemli saçlarınıza hacim verici köpük kullandıktan sonra saçlarınızı baş aşağı kurutun. Ardından saçlarınızı arka kısmını tutam tutam yukarı doğru tutun, sık dişli bir fırçayla saç köklerine doğru fırçalayarak krepe yapın.  Saçlarınızın ön kısmını ise kulağınızın arkasından geçecek şekilde tarayın. Eğer hala saçlarınız sönüyorsa, bir saç bandı ya da fularla krepenize alttan destek yapın.

Ya da saçlarınıza buklelerle hacim katın

Bu sezon her şey büyük, her şey kabarık. Hele ki söz konusu saçlar olduğunda hacim daha da önem kazanıyor. Bukle bukle, hacimli saçlar için uzmanların önerisi, saçınızın üst kısmından başlayarak ince saç maşasını tüm saçınıza uygulamanız. Ardından başınızı öne eğip ellerinizle bukleleri dağıtın. Komik bir görüntüye mahal vermemek için, saçlarınızın yan kısmının üst kısmından daha kabarık olmasına özen gösterin.

Kaşlarınızın güzelliğini ortaya çıkarın

Bu sezon her şeyin büyük olduğunu söylemiştik. Kaşlar da bu modadan nasibini fazlasıyla alıyor. Cımbızınızı dolaba kaldırın ve kaşlarınızı saç renginize uygun bir kaş kalemiyle renklendirin. Ardından daha doğal bir görünüm için temiz bir maskara fırçasıyla kaş kalemini kaşlarınıza dağıtın. Biçimsiz çıkan kaşları yok etmek içinse kaşınızın alt kısmına aydınlatıcı uygulayın.

Mor dudaklarla gizemli bir hava yaratın

Hollywood’da vampir modası hız kesmeden yoluna devam ediyor. Bu sonbaharda sıkça karşılaşacağımız mor ruj modası da vampirlerden ilham alıyor. Yeterince cesursanız ruju koyu bir şekilde dudaklarınıza uygulayın; yok ben bu kadar ağır bir makyaj yapamam derseniz parmaklarınızla tampon yaparak sürdüğünüz rujla dudağınıza şarap bulaşmış gibi bir etki yaratabilirsiniz. Çok gotik bir havaya bürünmemek için gözlerinizin iç kısmına altın rengi parıltılı far sürebilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI