Ana SayfaGüzellikCilde zararlı alışkanlıklar

Cilde zararlı alışkanlıklar

Sigara içenlerin ciltleri, içmeyenlere göre yaklaşık 3 yıl daha hızlı yaşlanıyor. Sigara genel sağlığınız dışında cildiniz için de tehdit oluşturuyor. 

 Alkol tüketimi fazla olduğu durumlarda cilt sağlığı için önemli bir tehdide dönüşüyor. Özellikle cildinde akne sorunu yaşayanlarda, alkolün olumsuz etkilerinin daha fazla görüldüğünü unutmayın. 

Makyaj temizliği cilt sağlığı konusunda dikkat edilmesi gereken konuların başında geliyor. Ne kadar kaliteli malzemeler kullanırsanız kullanın, makyajın uzun süre ciltte kalması sorunlara neden oluyor.

Cilt bakım ürünlerini cilt tipinize uygun seçin. Yağlı, kuru veya karma cilt tipine göre seçeceğiniz ürünlerinde de farklılaşması gerekiyor. 

Makyaj ürünlerinizin temizliğinize özen gösterin. Zira fırça, kalem, pudra süngeri, allık fırçası gibi ürünlerinizi sık sık temizleyin. 

Düzenli uyku uyumaya özen gösterin, 8 saatten az uyunan gece uykuları cildinizin yenilenme sürecini yavaşlatır ve yorgun görünmenize neden olur.

Sağlıklı beslenme alışkanlığı hem beden hem de cilt sağlığınız için son derece önemli. O nedenle dengeli beslenmeye özen gösterin. Mevsim meyve sebzelerinden günde birer öğün mutlaka tüketin. 

Güneşlenme alışkanlıklarınızı gözden geçirin ve yaz aylarında 11.00 ila 16.00 arasında güneşte kalmayın. Güneşin bu saatler arasındaki etkileri cildinizde erken yaşlanma etkilerinin görülmesine neden olur.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI