Ana SayfaSağlıkDaha sağlıklı bir hayat için 10 öneri

Daha sağlıklı bir hayat için 10 öneri

 1-Sütlü çikolata yerine bitter çikolata tercih edin. Bitter çikolata 77% kakao oranı içeriyor ve kanser riskine karşı sizi koruyor.

 

 2-Kokusuz organik boyalar tercih edin. Aslında hoşumuza giden boya kokusu insan sağlığı için son derece zararlı.

 

 3- Suyu plastik şişelerden değil, metal veya cam şişelerden içmeyi tercih edin. Plastik şişeler güneşle temas edince içindeki zararlı maddeler suya karışıyor.

 

 4- Çiçekleri yatak odanızda bulundurmayın, çünkü çiçekler gün ışığında karbondioksiti alıp oksijen verirken, gece olduğunda oksijen alıp karbondioksit vermeye başlıyor. Bu durumda odanızdaki temiz hava ciddi oranda azalıyor.

 5- Temiz bir cilt için yüz maskesi kullanın. Cildinizin tüm gün bir çok dış etkiye maruz kalıyor, onu bu etkilerden kurtarmak için peeling ve cilt maskesi tercih edin.

 6- Evde kuru temizleme yapmak da iyi bir fikir olabilir. Bu nedenle giysilerinizi toksin maddelerden arındıracak bir makine kullanabilirsiniz.

 7- Cildiniz için nemlendirici seçerken içerdiği maddeleri mutlaka inceleyin. Çünkü bazı nemlendiricilerde sentetik içerik bulunabiliyor.

8- Yiyecek tercihinizi organik ürünlerden yana kullanın. Özellikle sebze, meyve alışverişlerinizde organik yiyecekler tercih ederseniz, sağlıklı yaşam için önemli bir adım atmış olacaksınız.

 

9- Güzellik uykunuza bozulmamış yumuşacık bir yatakta yatın. Pamuk içerikli yastık ve yorgan kullanarak alerjenlerden korunabilirsiniz.

10- Ayakkabılarınızla eve girmeyin. Çünkü dışarıdan içeriye ayakkabılarla girdiğinizde altlarını silmiş olsanız bile birçok zararlıdan kurtulmanız mümkün olmuyor.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI