Ana SayfaSağlıkDişlerin Düşmanı 7 Besin

Dişlerin Düşmanı 7 Besin

Kahve yalnızca dişleri sarartmaz. Kahve yiyecek kalıntılarının beslendiği yapışkan bir zemin yaratır.

İçeriği nişasta içeren tüm yiyecekler dişe zarar verir. Çünkü nişasta bakteri plaklarının oluşmasına neden olur.

Turunçgiller ve domates gibi besinler özellikle tek başına yenildiğinde diş çürümesine zemin hazırlar. Bu besinleri tükettikten sonra ağzınızı suyla çalkalayın.

Alkol tüketimi tükürük salgılanmasını azaltır. Ağzınız için doğal temizleyici görevi gören tükürük bu nedenle yemek kalıntılarını temizleyemez hale gelir. 

Özellikle sert şekerler dişinizde darbe etkisi yaratır. Uzun süre ağızda emilerek yenilen sert şekerler yapışkan bir etkiye sahiptir. Bu da dişe oldukça zararlıdır.

Asitli içecekler, meyveli sodalar ve sporcu içecekleri uzun süre azar azar içilerek tüketildiği zaman dişlerinize zarar verebilir. Mesela 20 dakika bir yavaş yavaş içtiğiniz şekerli içecek dişlerinizde bir asit tabakasının oluşmasına neden olur. Bu nedenle azar azar içmek yerine tek seferde içmeye özen gösterin.

Diş sağlığımızı korumamız oldukça önemlidir. Peki dişlere en çok zarar veren besinleri biliyor musunuz?

Aslında çok yararlı olan kuru meyveler fazla şekerli olduğu için dişe zarar verir. Taze meyveleri çiğnerken salgılanan tükürük meyvelerin dişlerinize yapışmasına engel olur. Tükürük, dişlerinizin temizlenmesini sağlar ve asitlere karşı bir kalkan görevi görür.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI