Ana SayfaSağlıkDiyet sandığımız yiyecekler

Diyet sandığımız yiyecekler

Soslu Salatalar

Diyet yaparken vazgeçilmez yiyeceğimiz olan salatalar, soslarla birleştidiği zaman yüksek kalorili hale geliyor. Örneğin sezar soslu bir salatanın kalorisi 500`ü aşıyor.

Diyet gazlı içecekler

Normal gazlı içecekten daha az şekerli ve kalorili olsalar da, yapılan araştırmalar diyet içeceklerin kilo vermeyi zorlaştırdığını gösteriyor.

Meyveli yoğurtlar

Sade ve yağsız yoğurt kalsiyum, protein açısından zengindir ve diyet için oldukça uygun bir yiyecektir. Ancak meyve aromalı yoğurtlar ekstra şeker ve ekstra kalori barındırır, bu nedenle meyveli yoğurt yerine yoğurdunuza bir çay kaşığı bal eklemeyi deneyin.

Şekersiz kurabiyeler

Şekersiz kurabiyeler, en az şekerli olanlar kadar yağ içeriyor. Yediğiniz şekersiz kurabiyede, şeker bulunmuyor olsa da, en az 9 gram yağ bulunuyor.

Meyve Suları

Meyve suları, gerçek meyveden elde edilmiş ve size gün boyu sürecek C vitamini takviyesi vadetse de, içinde bulundurduğu şeker ve yapay bileşenler nedeniyle diyetinize pek de uygun değil.

Şekersiz Kahve

Şekersiz kahveleri yağlı sütle içtiğiniz durumda, şeker almasanız da yağ tüketmiş olursunuz. Bu nedenle kahve tüketiminizi yağsız sütle hazırlanmış kahvelerle sınırlayarak rejiminizi bozmayın.

Dondurulmuş gıdalar

Dondurulmuş gıdalar, düşük kalorili olmalarına rağmen yüksek oranda tuz içeriyorlar. Bu gıdaları tükettikten 1-2 saat sonra acıkabilirsiniz. 

Salça

Salça yüksek oranda tuz içeriyor ve bu nedenle sulu sebze yemeklerinizi salça yerine domatesin kendisiyle hazırlayın.

Unlu ve kremalı çorbalar

Un kullnılarak yapılan çorbalar yüksek oranda kalori içeriyor. Terbiyeli et suyu çorbaları, mercimek çorbası gibi pek çok çorbada un bulunduğunu unutmayın. Kremalı çorbalar da kalori bakımından hiç masum yiyecekler değil.

Uzak doğu ve Japon mutfağı

Dünyada Japon mutfağı sağlıklı olarak biliniyor, ancak japon yemeklerinde kullanılan krema, peynir ve meyve gibi değişik tatlar yemeklerin kalori ve yağ oranını artırıyor. Uzak doğu mutfağı da sosları nedeniyle yüksek kaloriye sahip yemeklerden oluşuyor.

Ton balıklı sandviç

Ton balıklı sandviç sizce diyet bir yemek mi? Restoranlarda servis edilen orta boy malzemeli ton balıklı bir sandviç yaklaşık 700 kalori ve 43 gram yağ içeriyor. 

İçinde hindistan cevizi yağı, şeker, ceviz ve diğer yüksek kalorili gıdalar bulunan kahvaltılık tahıl gevrekleri yüksek oranda doymuş yağ içeriyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI