Ana SayfaSağlıkDiyette dikkat etmeniz gereken 7 kural

Diyette dikkat etmeniz gereken 7 kural

Diyette olduğunuzu unutun

Yapılan araştırmaların sonucuna göre kendine sürekli olarak diyette olduğunu hatırlatanlar çok daha zor kilo vermektedirler. Kişinin kendini sürekli olarak diyette hissetmesi bir süre sonra psikolojisini bozarak motivasyonunu düşürmektedir. Bu nedenle kilo vermeye çalıştığınız bu süre boyunca diyet kelimesi yerine sağlıklı beslenme kelimesini kafanıza yerleştirin.

Aç kalmayın

Aç kalarak kilo vermeyi unutun. Öğün atlayarak ve sadece kahveyle kendinizi tıkayarak kilo verirseniz verdiğiniz bütün kiloları üç-dört ay içinde misliyle alırsınız. Aç kalmak yerine diyetisyeninizle birlikte almanız gereken kaloriyi hesaplayın. Günlük almanız gereken kalori hesabına uyarak kısa zamanda kalıcı olarak kilo verebilirsiniz.

Diyet besinlerden uzak durun

Diyet besinlerin yararlı olduğu fikrini aklınızdan çıkartın. Bu tür besinler içlerinde barındırdıkları sakarin nedeniyle vücudunuza zarar verebilirler. Bunun yanı sıra kalorisi düşük olduğu için bu tür besinleri daha çok tüketerek kilo da alabilirsiniz. Diyet ürünler yerine meyve ve sebze tüketmeye devam edin.

Şeker, karbonhidrat ve eti aynı anda hayatınızdan çıkartmayın

Diyet uğruna bütün yemek gruplarını aynı anda hayatınızdan çıkarmayın. Özellikle şeker ve eti hayatınızdan çıkarmanız size zarar olarak geri dönecektir. Günlük kalori ihtiyacınız doğrultusunda bütün yemek gruplarından tüketmeye özen gösterin.

Diyet içeceklerden uzak durun

Diyet besinler gibi diyet içeceklerden de uzak durun. Su tüketmeye özen gösterin. Özellikle diyet sodalar yemek esnasında sizde geçici bir doyma duygusu oluşturarak ilerleyen saatlerde daha çok acıkmanıza neden olurlar. Diyet içecekler yerine dönemine göre taze meyve suyu tüketmeye özen gösterin.

Sıvı ağırlıklı diyetlerden uzak durun

Sıvı ağırlıklı diyetlerle sadece ama sadece kendinize zarar vereceğinizi unutmayın. Bu şok diyetlerle hızla kilo vermek sizde bağımlılık yaratarak anoreksik olmanıza neden olabilirler.

Kahvaltı atlamayın

Doğru bir şekilde kilo vermek için kahvaltınızı mümkün olduğunca yapın. Özellikle sabah saatlerinde öğün atlamanız metobolizmanızı yavaşlatarak kilo vermenizi durdurabilir.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI