Ana SayfaDüğünDüğün öncesi bakım takvimi

Düğün öncesi bakım takvimi

12 Ay kala…
Nişanlandınız ve sıra düğün hazırlıklarına geldi. Düğününüzde ipeksi bir tene ve bakımlı bir görünüme sahip olmak için harekete geçme zamanı… 

12 Ay kala…

Öncelikle tırnaklarınızla ilgilenmenin zamanı geldi, nişan yüzüğünüzü ve tek taşını taktığınız elleriniz artık her zamankinden daha fazla göz önünde. Düzenli olarak maniküre gitmeye başlamanın tam zamanı, aylık el bakımları da güzellik ajandasına eklemeniz gerekenler arasında, nitekim eller vücudumuzda soğuk, sıcak, dış etki ve suya en fazla maruz kalan yerler. Gelin çiçeğini tutacak, nikah defterine imza atacak olan onlar…

12 Ay kala…

Yapmanız gerekenler listesinde ikinci sırada ise araştırma geliyor. Beğendiniz gelinlik, makyaj, saç, aksesuar, ayakkabı gibi detayları araştırmaya başlamanın tam zamanı. Telefon ve bilgisayarınızda bir düğün klasörü açmanın vakti geldi. 

11 Ay kala…

Vücudunuzu forma sokmanın tam zamanı… Fitness’a başlayabilir, pilates yapabilir veya yogayı tercih ederek hem rahatlayabilir hem de bedeninizi forma sokabilirsiniz. Tüm bunlar size yorucu görünüyorsa en azından sabah yürüyüşlerine başlayabilirsiniz. 

11 Ay kala…

Cildinizle ilgili ufak sorunlar bile yaşıyorsanız, bir dermatologa başvurmak doğru olacaktır. Yeterli vakit olduğunda mucizeler gerçeğe dönüşebilir.

 

10 Ay kala…

Bir günde en az altı bardak su içmeyi alışkanlık haline getirin, güzel bir cilt için en önemli şeylerin başında yeterli su tüketmek gerekiyor.

10 Ay kala…

Eğer güveneceğiz bir kuaförünüz yoksa araştırmalar başlayın. Saç bakımını da ihmal etmeyin. İdeal saç rengi ve modelinize de karar vermek için de doğru zaman.

 

 9 Ay kala…

Sağlıklı beslenmeye başlayın, tuz yemeyi bırakın. Vücudunuzun su tutmaması için yemeklere tuz eklemeyi bırakmanız gerekiyor. Hem tuzsuz yemek alışkanlığı kazanmak ileriki yaşamınızda da sağlıklı kalmanıza yardımcı olacak. 

9 Ay kala…

Diş bakımına başlamak için de doğru zaman, kusursuz bir gülümseme için mutlaka diş doktorunuza bir görünün. 

9 Ay kala…

Önceki fotoğraflarınızı inceleyerek makyajda size en çok hangi renk ve stilin yakıştığına karar verin.

 

8 Ay kala…

Geceleri 8 saatten az uyumamaya özen gösterin. İyi uyku uyumadığınızda kendinizi zinde, sağlıklı ve mutlu hissetmeniz zorlaşır. Cilt güzelliği için de uyku en fazla dikkat etmeniz gereken konular arasında yer alıyor. 

7 Ay kala…

Eğer karar vermekte zorluk yaşayan biriyseniz, gelinlik modellerine bakmaya başlasanız iyi olur. En azından size en çok yakışacak siluete karar verebilirsiniz. Seçtiğini modele göre de fitness çalışmalarında gelinliğinizde öne çıkarmak istediğiniz bölgeye yoğunlaşın. Örneğin tercihiniz straplez kesim bir gelinlik olacaksa omuz çalışmalarına özellikle ağırlık verebilirsiniz. Eğer balık model bir gelinlik giyecekseniz, kalça ve basen bölgenizi sıkılaştıracak antrenmanlar yapmanızda fayda var. 

6 Ay kala…

Gelin saçınıza karar verin. Size en çok hangi modelin yakıştığınıza karar vermek uzun bir zaman alabilir. 

5 Ay kala…

Kafeini bırakın, (evet zor biliyoruz ama) sağlıklı bir cilt için kafeinsiz bir hayat gerekli. 

5 Ay kala…

Büyük gün geldi, gelinliğinize karar verme zamanı…

4 Ay kala…

Kuru bir cilt istemiyorsanız, vücudunuzu düzenli olarak nemlendirmeye başlayın. Yoğun bir dudak bakımına da başlamanın tam zamanı, zira düğün günü rujunuzun güzel görünmesi için sağlıklı dudaklara ihtiyacınız olacak. 

3 Ay kala…

Gelinlik ve seçtiniz saç modelinin birbirine uyumlu göründüğüne emin olun. 

2 Ay kala…

Gelin parfümünüze karar verin. 

2 Ay kala…

Saçınızı kestirip, son modelini verin. Düğüne daha yakın zamanda kestirmeniz durumunda uçlarındaki kütlük natürel görünüme ulaşmanızı engelleyecektir.

 

1 Ay kala…

Düğün töreniniz için organizasyonla ilgili tüm detayları gözden geçirin. 

1 Ay kala…

Günde 2 kez dişlerinizi fırçalayın ve her bir fırçalama beş dakikadan daha az sürmesin. 

2 Hafta kala…

Eğer saçlarınız doğal renginde değilse, boyayı düğünden 2 hafta önce yaptırın ve renginizin oturması için saçlarınıza zaman verin. 

1 Ay kala…

Sporun seviyesini biraz daha artırın ve yediklerinize daha fazla dikkat edin.

 

1 Hafta kala…

Sakin kalın. Unutmayın ki stres sizin en büyük düşmanız. 

1 Hafta kala…

Alkol ve kafein almaya ara verin. Uyku düzeninizi bozacak davranışlardan kaçınmanız gerekiyor.

 

1 Hafta kala

Düğün günü yanınıza alacağınız eşyalarınızı hazırlamaya başlayın. (parfüm, bakım ürünleri, yedek ayakkabı, iç çamaşırı v.b.)

1 Gün kala…

Tüm kalbinizle gülümseyin, çok güzelsiniz ve yarın büyük gün!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI