Ana SayfaYaşamDünyanın en renkli 10 şehri

Dünyanın en renkli 10 şehri

Binaların ve sokakların gökkuşağından ilham aldığı dünyanın en renkli şehirlerinde kısa bir tura çıkmak için tıklamaya devam edin.

Buenos Aires, Arjantin Buenos
Buenos Aires`in güney-doğusunda yer alan La Boca`da yerel sanatçıların duvar resimleri ve grafitti çalışmalarındaki renklerin büyüsüne kapılacaksınız. 

Buenos Aires, Arjantin

Procida, İtalya
Ischia ve Capri Adası`yla birlikte Naples`te bulunan 3 volkanik adadan en küçüğü ve en renklisi Procida adasını mutlaka listenize ekleyin.

Procida, İtalya

Barselona, İspanya
Gaudi`nin eserleriyle renklenen Barselona, dünyada en çok turist çeken şehirlerden biri. En çok sevilen bu şehir bu popülerliğini mimarın eserlerine borçlu.

Barselona, İspanya

Bristol, İngiltere
Bristol`deki Clifton kasabasındaki teraslı evler, hem mimari tarzları hem de canlı renkleriyle hemen yanıbaşlarındaki modern yapılarla hoş bir tezat oluşturuyorlar.

Bristol, İngiltere

Jodhpur, Hindistan
Hindistan`da “Mavi Şehir” olarak anılan Jodhpur dünyadaki en renkli şehirlerinden biri. Mavi renge boyanarak kast sistemindeki Brahminlerin evlerini belli etmek amacıyla kullanılan boyama geleneği halen sürüyor.

Jodhpur, Hindistan
 

Longyarbyen, Norveç
Arktik Okyanus`taki Norveç Takımadalarından oluşan Svalbard bölgesinin baş şehri olan Longyarbyen`in karlarla kaplı sülietine evlerin canlı renkleri yansıyor.

Longyarbyen, Norveç

St. John`s, Kanada
Newfoundlan`daki of St. John`s kasabasının merkezi, sıra sıra dizilmiş renkli evleriyle listemizde. Balıkçıların gece eve döndüklerinde kendi evlerini kolayca bulmaları için farklı renklerde boyadıkları bu evler şehrin vazgeçemediği bir geleneğe dönüşmüş. 

St. John`s, Kanada

Stockholm, İsveç
İsveç`te en rengarenk ve canlı evler Gamla Stan`daki Stortorget Meydanı`nda bulunuyor. Stortorget`in Türkçe anlamı  “büyük” olsada meydan küçük bir alana sahip.

Stockholm, İsveç

Wroclaw, Polonya
Aşağı Polonya`nın rengarenk geleneksel evleri kuzey mimarisinden güzel ve renkli örnekler sunuyor.

Wroclaw, Polonya

Balat, İstanbul
Listamizde sıra İstanbul`un eski yerleşim yerlerinden biri olan Balat var. Dönem dizilerinde sürekli kullanılan semt üç katlı, ön cepheleri dar ve cumbalı evleriyle dikkat çekiyor.

Balat, İstanbul

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI