Ana SayfaSağlıkEnerji Veren 5 Koku

Enerji Veren 5 Koku

 1. Portakal

 Sadece yemek değil, onu koklamak bile faydalı. Portakal özünden yapılmış yağlar stres seviyemizi düşürürken, daha iyi odaklanmanıza yardımcı olur.

 2. Nane

 Faydası en çok bilinen bitkilerden.. Mentol kokusu sinüslerimizi açar, tüm gün daha iyi nefes almamıza yardımcı olur. Ayrıca mentol kokusu tansiyonu düşürür ve baş ağrısına iyi gelir. Enerjik etkisinden bahsetmiyoruz bile.

 3. Limon

 Limon kokusunun özelliği bizi anında canlandırması ve modumuzu yükseltmesidir. Sakinleştiren yapısı nedeniyle aromaterapide sıkça kullanılan kokulardan biridir aynı zamanda. Gerginliği ve yorgunluğu azaltıp zihnimize tazelik vermesi için kullanılabilir.

 4. Okaliptus ve Biberiye

 Eğer bir koala değilseniz ve Avustralya`daki okaliptus yapraklarını yemiyorsanız bile, okaliptusun sadece kokusundan fayda sağlayabilir ve ağrılarınıza çare bulabilirsiniz. Okaliptus kokusunun beyindeki dalga hareketliliğini arttırdığı bilim adamları tarafından keşfedildi, bize de yorgunluk karşıtı olarak kullanmak kaldı. Bu sırada biberiye kokusu da aynı etkilere sahip ve ayrıca hafızaya da iyi geldiği söyleniyor.

 5. Greyfurt

 Portakal ve limon gibi, greyfurt strese karşı savaşımızda en güçlü silahlarımızdan biri haline gelebilir. Greyfurt kokusu canlılık verici etkisiyle depresyona karşı da kullanılabilir. Cilde sürüldüğünde de kas yorgunluğuna iyi gelmesi bilgisini de paylaşmış olalım.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI