Ana SayfaSağlıkEnerjinizi azaltan besinlere dikkat

Enerjinizi azaltan besinlere dikkat

Bahar yorgunluğunu kolay atlatmak için doğru beslenmek çok önemli. Enerjimizi yükselten besinler kadar düşürenleri de bilmemiz gerekiyor. Yorgun hissetmenizi sağlayan ve uykunuzu getiren besinleri sizin için listeledik.

Hindi

Hindi, uyku getiren yiyeceklerin başında geliyor. İçeriğinde bulunan triptofan ‘amino asit’ yüzünden uyku getiren hindi yorgunluk hissini arttırıyor. 

Şekerli yiyecekler

Şekerin enerjiyi yükselttiğini düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Şekerli gıdalar enerjinizi sadece kısa süreli yükseltir, şeker insülin ve kan şekeri seviyenizi arttırdığı için enerjiniz kısa süreli olacaktır. 

Kızarmış gıdalar

Lezzetli ve bir o kadar da tehlikeli gıdaların başında gelen kızartmaların tüm enerjinizi tükettiğini biliyor musunuz? Sindirim sırasında çok fazla enerji harcandığı için sizi yoran kızartmaları hayatınızdan tamamen çıkarmak gerekiyor. 

Kırmızı et

Sindirimi uzun süren gıdaların başında kırmızı et geliyor. Yediğiniz bir porsiyon etin vücuda verdiği enerji maalesef sindirmek için harcadığı enerjiden çok daha az. 

Alkol

Bir ya da iki kadeh şarabın ardından ne kadar yorgun olduğunuzu hiç fark ettiniz mi? Bunun sebebi alkolün merkezi sinir sistemini yavaşlatarak yorgunluk hissini arttırması. 

Ekmek

Fazla ekmek tüketimi vücuttaki tüm enerjinizi yok ediyor. Karbonhidrat deposu olan ekmek kan şekerinizi hızlı bir şekilde yükseltip alçaltıyor. 

Makarna

Nişastalı gıdalardan makarna kan şekerini aniden düşürüyor. Şeker olarak vücutta toplanan nişastanın insülin değerlerini etkileyerek enerjinizi tamamen yok ediyor. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI