Ana SayfaYaşamFotoğraflarda Güzel Çıkma Yöntemleri

Fotoğraflarda Güzel Çıkma Yöntemleri

Fotoğraflarda güzel çıkmak sanıldığı kadar zor değil.. Bunun için profesyonel fotoğrafçı olmaya gerek yok; küçük detaylarla çektiğiniz kareleri güzelleştirmeniz mümkün.

DİLE DİKKAT!

Mutlaka bir aynanın karşısına geçip deneyin. Dilinizi ön üst dişlerinizin arkasına dayayın ve gülümseyin. Gördünüz mü, suratınız nasıl toparlanıyor ve ne kadar çekici bir hal alıyorsunuz.

AÇIYA DİKKAT!

Ayna karşısında hangi açıdan güzel çıktığınızı tespit edin, fotoğraf duruşlarınızda da o açıdan durmaya çalışın.

IŞIĞA DİKKAT!

Fotoğraf çektirmeden evvel 5 saniye kadar ışığa bakın, bu göz bebeklerinizi canlandıracak, ayrıca kırmızı gözlü çıkmanızı engelleyecektir.

ARKA FONLARA DİKKAT!

Arka fon beyaz renkte olursa fotoğrafınız çok daha güzel çıkacaktır. Görüntünüz netleşir ve sizin daha estetik çıkmanızı sağlar. Pembe ve sarı fonlardan uzak durun.

GÖLGEYE DİKKAT!

Özellikle tam tepeden gelen yoğun ışık süzmesinden kaçının. Bu şekilde çektireceğiniz fotoğraflarda saçlarınızın üst kısmı parlayacak; fakat suratınız gölgede kalacaktır.

KOPYA ÇEKİN!

En beğendiğiniz ve en iyi çıkan fotoğraflarınızı inceleyin. Hangisinde daha iyi çıkmışsanız kopyalamaya ve o şekilde ifade vermeye gayret edin.

RİMEL KULLANIMINA DİKKAT!

Kirpiklerinize bol bol rimel sürmeye çalışın, hatta takma kirpik bile kullanabilirsiniz. Bol rimel gözlerinizin çekiciliğini arttıracaktır.

ALLIK DAĞILIMINA DİKKAT!

Allığınızın yüzünüze tam olarak yayıldığına emin olun. Aksi halde yanaklarınızdaki allık kalıp gibi gözükebilir.

FONDÖTENE DİKKAT EDİN!

Cilt renginizle uyuşan bir fondöten sürdüğünüze emin olun. Özellikle flaş kullanılarak yapılan gece çekimlerinde, uygun fondöten kullanmazsanız çok kötü çıkmanız muhtemel.

SİYAH-BEYAZ UYUMU!

Fotoğraflarınızın renkleriyle oynamaktan çekinmeyin. Özellikle bazı fotoğraflarınızı siyah-beyaz yapın. Fotoğrafı ne kadar değiştireceğine şaşıracaksınız…

KAŞLARA DİKKAT!

Sizce modeller neden sürekli kaş kalemi kullanıyor ya da kaş dövmesi yaptırıyor? İnanmayacaksınız ama ifadenin düzgün çıkabilmesi için kaşların son derece büyük faydası var. Fotoğraf çektirmeden evvel illa ki kaşlarınızı boyayın ya da aralarında boşluklar varsa, doldurun.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI