Ana SayfaYemekGarsonların bilip de söylemedikleri

Garsonların bilip de söylemedikleri

Titiz biriyseniz, tatillerde ve cumartesi geceleri dışarıda yemek yemekten kaçının. Bu zamanlarda restoranlar kalabalık olacağından, bulaşıkların çok özenli bir biçimde yıkanması ve mutfakta olağan hijyen kurallarına uyulması da güçleşir.

Restoran ortamında hastalık çok kolay yayılır. Yemeğinizi hazırlayan aşçının o gün boğazı ağrıyorsa ve bu durumun işe gitmesine engel teşkil edeceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Eğer bir müşteri memnuniyetsizliğini ısrarla ya da sert bir dille ifade ettiyse, garsonunuz da intikam almanın yollarını aramaya başlar. Bunun en kolay ve en bilinen yolu da yemeğe tükürmektir.

Asla “O mekanın sahibi benim arkadaşım.” demeyin. Mekan sahipleri müşterileriyle arkadaş olmaz, onları sadece yolunacak kaz olarak görürler.

Size nasıl davranılmasını istiyorsanız, siz de başkalarına öyle davranın. (Evet, bazen bunu hatırlatmak gerekebiliyor.)

Garsonun dikkatini çekmek için parmaklarınızı şıklatmaktan ya da ellerinizi çırpmaktan vazgeçin. Mutfakta onca bıçakla haşır neşir olan biriyle ters düşmek istemezsiniz.

Menüde olmayan yemekleri sipariş etmeyin. Aşçıyı normalde yapmaya alışkın olmadığı bir yemeği yapmaya zorlamış olursunuz. Bu da onun zaman kaybetmesine yol açar.

Yemeğinizin üzerinde soğan halkaları ya da içeceğinizin içinde şeker istemiyor olabilirsiniz. Ama kendi limonatanızı yapmak için limon, su ve şeker isteyecekseniz, restorana gitmenize gerek yok.

Eğer bir garsonun hizmetinden memnun kaldıysanız, her zaman onun baktığı masalara oturmaya özen gösterin. Hatta arkadaşlarınıza da anlatın ki, onlar da aynı garsonun ilgilendiği masalarda otursunlar. Bu şekilde o garson, mekan sahibi için vazgeçilmez bir eleman olacaktır. İşte, teşekkür etmenin harika bir yolu.

Eğer bahşiş verecek paranız yoksa, restoranda yiyecek paranız da yok demektir. Hesabın yaklaşık yüzde yirmisini bahşiş için ayırın.

Hesap geldiğinde mutlaka kontrol edin. Eğer kalabalık bir grup halinde bir restorana gittiyseniz ve hesap da yüklüce geldiyse, garsonlar bunu fırsat bilip hesapta “yanlışlık” yapabilirler.

Eğer masanızda normalden uzun süre oturduysanız, garsonunuzun da bu süre içinde ikinci bir masadan alacağı bahşişe engel olursunuz. Bunu düşünerek, bahşiş verirken biraz daha bonkör olmayı deneyin.

Asla kapanış saatinden 15 dakika önce restorana gelmeyin. Bu saatte aşçı ve garsonlar oldukça yorgun olacağından; yemeklerinizin lezzeti ve tazeliği, tabak ve çatalınızın temizliği konusunda şüphelenebilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI