Ana SayfaGüzellikGözlerinizdeki Koyu Halkalardan Kurtulmanın Yolları

Gözlerinizdeki Koyu Halkalardan Kurtulmanın Yolları

SALATALIK DİLİMLERİ

Nesillerdir uygulanan bu yöntem, şimdiler de bile yerini bir ürüne kaptırmış değil. Babaanne ya da anneannlerimizde gördüğümüz bu salatık yönetimi, göz çevresi için birebir. İçerdiği K vitaminiyle salatalık; herhangi bir iltihaplanma ya da renk değişikliğini kısa sürede azaltır. Yapmanız gereken tek şey, salatalığı ince ince doğrayıp buzdolabında soğumasını beklemek. Sonrasında da gözlerinize uygulamak. 

PATATES DİLİMLERİ YA DA SUYU

Patates de salatalık gibi, nesillerdir vazgeçilmez göz onarıcılarından. İster dilim dilim gözünüzde bekletin, ya da pamuğunuzu patates suyuna bulayın. Göz çevrenize tampon yapın ya da gözlerinizde bekletin. Bu yöntem uykusuzluktan ve yorgunluktan şişen gözlerinize iyi gelecektir.

MAYDANOZ

Maydanoz göz morluklarına oldukça yararlı. 3 yemek kaşığı maydanoz ile 2 yemek kaşığı yoğurdu mikserden geçirip elde edilen karışımı göz altlarınıza sürebilirsiniz. 15 ila 20 dakika arasında bir süre bekledikten sonra ılık suyla gözlerinizi durulamalısınız. Haftada bir kez bu karışımdan yararlanabilirsiniz. Maydanoz karoten, K vitamini ve C vitamini bakımından zengin, hem kılcal damarları hem de cildi güçlendiren bir bitkidir. K vitamini göz altına hücum eden kan akışını azaltarak, deri altından görünen koyu rengin açılmasını sağlar. Maydanoz aynı zamanda göz altındaki şişliği de alır.

AVOKADO

Salatalarımızda severek yediğimiz avakadonun nam-ı oldukça meşhur. Göz altı, göz kırışıkları ve cilt için de gayet yararlı olan bu meyveyi evinizden eksik etmeyin. Avokado`yu rendeleyip göz altı kreminizmiş gibi kullanabilir ya da göz altı için hazırlayacağınız doğal reçetelerde kullanabilirsiniz. Göz altı ve çevresini nemlendirir, esnekliği arttırır ve ince çizgilere karşı koruma sağlar

ZERDEÇAL

Göz altı torbaları, şişkinlikleri ve koyu halkalar için kullanılan tüm bitkisel karışımların aktif maddesini zerdeçal oluşturmaktadır. Zerdeçal ve ananas suyunu karıştırarak hamur kıvamına getirip göz altlarına sürebilirsiniz.

SÜT

Göz altı morlukları için en kolay çözümlerden biri de soğuk süt. Soğuk süte batırdığınız pamuk parçalarını gözlerinizin üzerine koyup 15-20 dakika kadar bekletin.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI